Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 02 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 02 жовтня 2019

Порівняно з попередньою добою спостерігалося подальше зменшення кількості обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Водночас, все ж таки мали місце 2 випадки застосування під час обстрілів позицій Об’єднаних сил заборонених мінометів калібру 82 мм.

Крім того, у порушення Мінських домовленостей противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районах ділянок розведення сил і засобів неподалік Золотого та Богданівки.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 13 обстрілів.

За минулу добу внаслідок бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не був поранений.

Луганський напрямок

Тут обліковано 4 порушення режиму тиші.

Випадки застосування окупантами мінометів калібру 82 мм мали місце вночі неподалік Новолуганського та зранку – поблизу Південного. Додамо, що на ділянці фронту біля Південного ворог також вів вогонь з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Після 07:00 ранку противник влаштував провокацію зі стрілецької зброї неподалік Золотого. Вогонь вівся з боку окупованого Первомайська.

Крім того, з 21:40 до 22:25 опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі Травневого російсько-окупаційні війська обстрілювали з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Там відбулося 9 прицільних ворожих обстрілів.

По 2 рази російсько-окупаційні війська обстрілювали наших воїнів поблизу Новотроїцького – з великокаліберних кулеметів; біля Водяного – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У вечірній час обладнані в районах Павлополя і Новогнатівки позиції наших військ були обстріляні зі станкових протитанкових гранатометів. А поблизу Новомихайлівки і на підступах до Авдіївки противник використав гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

По ділянці розведення в районі Богданівки російсько-окупаційні війська з опівдня 20 хвилин з боку Петрівського вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

Обстановка на сьогодні, 02 жовтня

Від початку поточної доби, станом на 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 6 разів. Російсько-окупаційні війська утрималися від застосування забороненого озброєння.

На Луганському напрямку з 07:30 ранку противник 15 хвилин з ручних протитанкових гранатометів обстрілював позиції підрозділів Об’єднаних сил біля Зайцевого.

А після 09:00 протягом 10 хвилин вів вогонь з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї по наших оборонцях Кримського.

Усі обстріли на Донецькому напрямку обліковані  вночі та під ранок.

Так, обладнані біля Павлополя позиції наших військ противник півгодини обстрілював зі стрілецької зброї.

В районах Новогнатівки і Новотроїцького ворог вночі та вранці відповідно застосував кулемети великого калібру. Обидва обстріли тривали по 15 хвилин.

Неподалік Миколаївки також 15 хвилин окупанти вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил з автоматичного гранатомету.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат з нашого боку немає.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

http://mediarnbo.org/2019/10/02/oos-zvedeni-dani-02-zhovtnya-2019/