Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 10 жовтня 2019

ООС: зведені дані – 10 жовтня 2019

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська майже на третину збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. При цьому зафіксовано застосування противником заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм і мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Вкотре мав місце навмисний обстріл ворогом ділянки розведення сил і засобів в районі населеного пункту Золоте, у тому числі з міномету калібру 82 мм.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 24 обстріли, випустивши у бік наших позицій по 12 артилерійських снарядів калібру 122 мм та мін 120-го калібру, а також 24 міни калібру 82 мм.

Луганський напрямок

Тут обліковано 11 порушень режиму тиші.

Саме в районі Золотого противник відкривав вогонь найчастіше – 5 разів, використавши міномет калібру 82 мм, ручний протитанковий гранатомет та тричі – кулемети великого калібру.

Після 07:00 упродовж 40 хвилин вибухи 12 артилерійських снарядів калібру 122 мм та 6 мін 120-го калібру нарахували на своїх позиціях військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Новолуганського.

Біля Гладосового з 22:00 до 23:00 розірвалися 11 мін калібру 82 мм, а також лунали автоматичний гранатомет та стрілецька зброя.

Неподалік Кримського окупанти у період з 15:00 до 18:00 двічі з боку Сентянівки вели вогонь зі станкового і ручного протитанкового гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Зранку з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Майорська, а у вечірній час з ручного протитанкового гранатомету – біля Новозванівки.

Донецький напрямок

Тут відбулося 13 прицільних обстрілів.

По 2 рази російсько-окупаційні війська обстрілювали наші позиції в районах Красногорівки – зі 120-го міномету та ручного протитанкового гранатомету; Лебединського – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; Водяного – з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Обладнані біля населеного пункту Піски опорні пункти підрозділів Збройних Сил України противник вночі понад 10 хвилин обстрілював з міномету калібру 82 мм та кулемету.

Автоматичний гранатомет окупанти застосували під ранок поблизу Миколаївки, ручний протитанковий – ввечері неподалік Новотроїцького. В обох випадках вогонь вівся з боку Докучаєвська.

Позиції наших військ на підступах до Авдіївки та в районі Пищевика окупанти обстріляли з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Біля Новогнатівки і Павлополя вночі та вдень відповідно відбулися ворожі провокації із застосуванням кулеметів.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил було поранено.

Обстановка на сьогодні, 10 жовтня

Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 8 разів.

Поблизу Кримського, що на Луганському напрямку, близько 08:00 ранку окупанти влаштували 25-хвилинний обстріл з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

7 обстрілів зафіксовано на Донецькому напрямку.

По 2 рази ворог обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районах Новотроїцького – зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру, і Водяного – з озброєння БМП, ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

7 мін 120-го калібру противник з 08:00 ранку за 35 хвилин випустив з боку Спартака по наших оборонцях Авдіївки.

Автоматичні гранатомети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосували під час нічного обстрілу позицій наших військ неподалік Пищевика та ранкового – біля населеного пункту Новоселівка Друга.

За наявною інформацією, упродовж поточної доби Об’єднані сили втрат не зазнали.

Наші війська продовжують надійно контролювати ситуацію на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ розпочало доукомплектування особовим складом з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, з 7 жовтня ц.р. на полігонах на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях проходить підготовку чергова партія молодого поповнення. При цьому в якості інструкторів залучаються кадрові офіцери ЗС РФ та російські найманці, які пройшли підготовку на території Росії.

Разом з тим, за досвідом, майже третина з призваних новобранців протягом першого місяця самовільно залишають місце служби через важкі умови підготовки та жорстке ставлення з боку російських інструкторів.

http://mediarnbo.org/2019/10/10/oos-zvedeni-dani-10-zhovtnya-2019/