Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 вересня 2019

ООС: зведені дані – 08 вересня 2019

Як повідомлялося, російсько-окупаційні війська, свідомо ігноруючи Мінські угоди та всеохоплюючий режим припинення вогню, розпочали минулу добу артилерійськими та мінометними обстрілами позицій захисників України.

Окрім цього, за наявною інформацією, вчора російсько-окупаційні війська продовжили свої терористичні діяння та здійснили обстріл самого н.п. Водяне. З 18:25 до 19:10 з напрямку від Заїченко, окупанти здійснили 4 постріли з артилерії калібру 122 мм та випустили 2 міни 120-го калібру.

На щастя, постраждалих серед цивільних осіб та пошкоджень немає.

Загалом, протягом 7 вересня ворог здійснив 14 обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил, застосовуючи різні зразки озброєння. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил окупанти зранку вели обстріли зі ствольної артилерії від Горлівки по наших позиціях в районах н.п. Південне та Шуми, де загалом здійснили 22 постріли калібру 122 мм. З мінометів противник вів обстріли вночі по оборонцям Новгородського, та зранку в районі Південного, де загалом випустив 12 мін 82-го калібру.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська вели вчора прицільні провокаційні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Майорськ, Новотошківське, Лебединське, Старогнатівка, Талаківка, Новотроїцьке, Новогригорівка та Водяне.

Підрозділи Об’єднаних сил вели оборонні дії та адекватно придушували ворожу збройну активність вогнем у відповідь з чергових вогневих засобів.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби немає.

Обстановка на сьогодні, 08 вересня

Сьогодні, 8 вересня, за наявною інформацією, на лінії бойового зіткнення російсько-окупаційні війська зберігають режим тиші. Ворожих обстрілів позицій наших мужніх захисників не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Щиро вітаємо наших мужніх воїнів-танкістів та ветеранів з професійним днем!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/09/08/oos-zvedeni-dani-08-veresnya-2019/