Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 04 вересня 2019

ООС: зведені дані – 04 вересня 2019

10 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ та четверо поранених Українських воїнів – такі невтішні підсумки доби, що минула на лінії бойового зіткнення. При цьому нашими героями-захисниками знову фіксувалося застосування збройними формуваннями Російської Федерації та її найманцями заборонених Мінськими угодами калібрів озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил

4 обстріли зранку та ввечері окупанти здійснили тут.

Зокрема, від окупованого смт Калинове з 05:30 ранку ворог випустив 5 мін 82-го калібру в районі села Троїцьке та протягом 20 хвилин вів вогонь з великокаліберних кулеметів. Зазначимо, що ввечері російсько-окупаційні війська поновили тут збройні провокації. З 19:55 протягом години противник вів щільні обстріли позицій наших героїв поблизу Троїцького зі станкових протитанкових гранатометів.

Також у ворожих прицілах вчора зранку перебували оборонці н.п. Кримське, де окупанти вели обстріли зі стрілецької зброї.

Ввечері, з 23:00, протягом години, противник цілив по позиціях Об’єднаних сил в районі м. Попасна, застосовуючи ручні протитанкові та підствольні гранатомети, а також стрілецьку зброю.

Наші захисники вели адекватний вогонь у відповідь на ворожі прицільні обстріли, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська також порушували Мінські угоди мінометним обстрілом. Загалом тут противник здійснив вчора 6 збройних провокацій.

Як повідомлялося, вночі та зранку під ворожим вогнем з великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів опинилися наші захисники Павлополя.

Після відносного затишшя вдень, близько 19:00, російсько-окупаційні війська продовжили порушення тиші поблизу Новогнатівки, застосувавши великокаліберні кулемети від окупованого ними села Стила.

У цей час протягом години бойові дії тривали поблизу Водяного. Знову з напрямку від окупованої Ужівки ворог вів щільні обстріли позицій наших воїнів з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Також наші захисники зафіксували розриви 6 ворожих мін калібру 120 мм.

Після 19:30, протягом півгодини, окупанти також застосовували станкові протитанкові гранатомети по наших позиціях поблизу Гнутового, автоматичні станкові гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новотроїцького.

Ворожі прицільні обстріли несли загрозу життю наших героїв, тому підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували збройні провокації противника вогнем у відповідь з чергових вогневих засобів.

Як повідомлялося, вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави, внаслідок прицільних обстрілів окупантів, четверо наших героїв отримали поранення. Наразі воїни отримують необхідну допомогу у військових мобільних госпіталях. Стан здоров’я усіх чотирьох наших захисників – задовільний.

Обстановка на сьогодні, 04 вересня

Сьогодні російсько-окупаційні війська продовжили порушення Мінських угод на лінії бойового зіткнення.

Одночасно після 05:50 ранку, протягом півгодини, з напрямку від шахти 6/7 окупованої Горлівки ворог розпочав провокаційні обстріли позицій захисників України поблизу Майорська та селища Шуми.

Зокрема, наші оборонці Майорська зафіксували розриви 11 ворожих мін калібрів 120 та 82 мм. Також окупанти застосували тут великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. А по захисниках селища Шуми противник вів щільний вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Окрім цього, вночі, після 01:35 від села Пікузи окупанти вели прицільний обстріл з підствольних гранатометів та стрілецької зброї по позиціях наших захисників Водяного.

Таким чином від початку цієї доби зафіксовано 3 порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ, в тому числі, із застосуванням мінометів різних калібрів.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, неухильно дотримуючись Мінських угод.

За наявною інформацією, сьогодні бойових втрат серед наших героїв-захисників внаслідок ворожих прицільних обстрілів немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ протягом ротації передових підрозділів, яка триває з середини серпня ц.р., приховано посилює позиції з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, на передову прибувають мотострілецькі підрозділи підсилені додатковим озброєнням і технікою, у т.ч. танками, самохідними артилерійськими установками та мінометами. Для маскування техніки окупанти використовують будівлі цивільної інфраструктури.

Крім того, як інформує Головне управління розвідки Міноборони України, прибулі по ротації підрозділи противника інтенсивно проводять інженерні роботи у районах дислокації, у т.ч. встановлюють додаткові мінно-вибухові загородження з використанням заборонених міжнародним правом протипіхотних мін МОН-50 та ОЗМ-72.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/09/04/oos-zvedeni-dani-04-veresnya-2019/