Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 30 вересня 2019

ООС: зведені дані – 30 вересня 2019

Протягом минулої доби російсько-окупаційні війська не змінювали тактику та не зменшували кількість обстрілів позицій захисників України. Загалом протягом 29 вересня збройні формування РФ та її найманці 26 разів порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати Мінські угоди на цій ділянці, свідомо застосовуючи по позиціях підрозділів українських воїнів міномети різних калібрів.

Загалом по захисниках України в районах н.п. Травневе, Луганське, Новолуганське, Кримське, Новгородське збройні формування РФ та її найманці випустили вчора 41 міну калібрів 120 та 82 мм.

Також противник вів поблизу вказаних населених пунктів, а також в районах Хутіра Вільний, Золотого-4, Новотошківського щільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, деколи застосовуючи й озброєння БМП.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил

Тут наші оборонці перебували під ворожим вогнем 15 разів. Російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворог неодноразово прицільно вів вогонь в районах н.п. Новотроїцьке, Павлопіль, Водяне, Талаківка, Опитне, Авдіївка, Пищевик, Піски та Невельське.

Підрозділи Об’єднаних сил адекватно придушували ворожу збройну активність черговими піхотними засобами, неухильно дотримуючись Мінських угод щодо заборони використання важкого озброєння.

Бойових втрат серед Українських героїв протягом минулої доби немає.

Обстановка на сьогодні, 30 вересня

Російсько-окупаційні війська 6 разів порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення, з них тричі ворог застосовував міномети.

З напрямку від н.п. Пікузи окупанти вночі випустили 9 мін калібру 82 мм по захисникам Водяного та протягом години вели обстріл з озброєння БМП та стрілецької зброї.

Окрім цього, вночі ворог вів вогонь від Докучаєвська із великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по оборонцям Новотроїцького.

Зранку збройні формування РФ та її найманці поновили мінометні обстріли позицій Українських героїв.

З 06:25 противник випустив 10 мін калібру 82 мм та вів прицільний обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по наших захисниках Зайцевого.

З 06:45 розриви 10 ворожих мін 82-го калібру також зафіксували наші воїни поблизу н.п. Шуми. Противник вів мінометний обстріл з напрямку від Шахти 6-7 окупованої Горлівки, застосовуючи ще й автоматичні станкові гранатомети.

Окрім цього, з 08:00 ранку окупанти порушили режим тиші зі стрілецького озброєння в районі Опитного. Пізніше, поблизу Новомихайлівки.

За наявною інформацією, внаслідок ворожих прицільних обстрілів від початку поточної доби бойових втрат серед наших захисників України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях посилюють тиск на місцевих приватних підприємців, які нібито проявляють недостатню лояльність окупаційній владі та уникають участі з надання т.зв. “волонтерської допомоги” підрозділам з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. Зокрема, оперативними групами т.зв. “республіканських управлінь по боротьбі зі злочинністю МВС” розпочато проведення рейдів з перевірки підприємств, які спеціалізуються на виробництві та продажі ювелірних виробів.

При цьому, зазначеними т.зв. “правоохоронцями” вже затримано ряд підприємців, за звільнення яких у родичів вимагається “викуп” та додаткові виплати за надання можливості продовжити ювелірний бізнес.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

http://mediarnbo.org/2019/09/30/oos-zvedeni-dani-30-veresnya-2019-2/