Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 26 вересня 2019

ООС: зведені дані – 26 вересня 2019

Російсько-окупаційні війська, порівняно з попередньою добою, майже на третину збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Ворог обстрілював підрозділи Об’єднаних сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Загалом за минулу добу ворог здійснив 32 обстріли. У бік наших позицій було випущено 7 мін 120-го та 32 міни 82-го калібрів.

Внаслідок обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень, ще один отримав бойове травмування. Усі воїни наразі перебувають у медичних закладах, стан одного із поранених важкий, за його життя борються лікарі.

Луганський напрямок

Тут обліковано 16 порушень режиму тиші.

Найбільше – 5 разів – противник з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського.

4 рази окупанти відкривали вогонь поблизу Травневого, також застосовуючи міномети калібру 82 мм, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Зауважимо, що 8 із зазначених 9 обстрілів ворог здійснив з боку Доломітного.

Двічі біля населеного пункту Золоте-4 та по одному разу в районах Світлодарська і Південного наші воїни фіксували на своїх позиціях розриви мін 82-го калібру. На цих ділянках фронту противник також використовував автоматичні гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Зранку російсько-окупаційні війська здійснили обстріли поблизу Новотошківського – зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а біля Зайцевого – зі стрілецької зброї.

Ввечері неподалік Луганського окупанти відкривали вогонь зі станкового протитанкового гранатомету.

Донецький напрямок

Тут відбулося також 16 прицільних ворожих обстрілів.

5 із них – поблизу Мар’їнки, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Тричі, з озброєння БМП та стрілецької зброї, окупанти вели вогонь неподалік Водяного.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Красногорівки противник двічі обстріляв з мінометів калібру 120 мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Біля населеного пункту Піски двічі лунали гранатомети та стрілецька зброя.

В районах Опитного і Новотроїцького російсько-окупаційні війська застосовували автоматичні гранатомети, а на підступах до Авдіївки – підствольні гранатомети та стрілецьку зброю.

Поблизу Новогнатівки ворог провокував наших захисників вогнем зі стрілецької зброї.

Обстановка на сьогодні, 26 вересня

Від початку поточної доби до 12.00 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі.

На Луганському напрямку 2 обстріли з боку окупованого Доломітного противник зранку влаштував неподалік Новолуганського.

Під час першого, тривалістю майже годину, окупанти випустили 9 мін калібру 82 мм, а також вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Другий обстріл, з ручних протитанкових гранатометів, тривав близько 20 хвилин.

На Донецькому напрямку близько 7-ї години ранку на ворожий обстріл з великокаліберного кулемету довелося відповідати нашим військовослужбовцям, які захищають позиції біля Новотроїцького.

За наявною інформацією, від початку поточної доби в Об’єднаних силах втрат немає. 

Наші підрозділи надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Повідомляється про посилення командуванням російсько-окупаційних військ адміністративно-поліцейського режиму на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, під приводом заходів нібито з протидії “українським диверсантам”, введено додаткові обмеження на переміщення цивільних осіб та автотранспорту. При цьому співробітники т.зв. “правоохоронних органів” часто затримують осіб, які не мають паспортів “ЛНР”/“ДНР”, за підозрою в “нелояльності” до окупаційного режиму.

Водночас місцевому населенню подається неправдива та викривлена інформація щодо терористичної спрямованості дій Об’єднаних сил для виправдання нарощення заходів бойової та мобілізаційної підготовки російсько-окупаційних військ. У такий спосіб противник намагається нав’язати суспільству переконання про наміри України “силовим шляхом вирішити конфлікт на Донбасі”, а також посилити антиукраїнські настрої серед місцевого населення.

 

http://mediarnbo.org/2019/09/26/oos-zvedeni-dani-26-veresnya-2019/