Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 21 вересня 2019

ООС: зведені дані – 21 вересня 2019

Збройні формування Російської Федерації та її найманці не припиняють вогневі провокації по позиціях захисників України на лінії бойового зіткнення.

Протягом 20 вересня окупанти здійснили загалом 19 прицільних обстрілів, в тому числі, вели вогонь із заборонених Мінськими угодами мінометів.

Ворог знову переважно застосовував гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Під прицільним вогнем з боку окупантів перебували наші воїни в районах н.п. Новолуганське, Кримське, Південне, Станиця Луганська, Майорськ, Новотроїцьке, Новогнатівка, Красногорівка, Мар’їнка, Водяне, Павлопіль та Авдіївка.

Після 22:50 оборонці Новозванівки зафіксували розриви 10-ти ворожих мін калібру 82 мм. Обстріл окупанти вели з напрямку від смт Калинове.

Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, декілька разів вели вогонь у відповідь на ворожі прицільні обстріли, адекватно застосовуючи виключно легке піхотне озброєння.

Нажаль, вчора, в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України внаслідок прицільних ворожих обстрілів отримали поранення троє наших воїнів, а один захисник – бойове травмування.

Обстановка від початку цієї доби

Сьогодні, 21 вересня, російсько-окупаційні війська проявляли активність на приморській ділянці нашої оборони, зокрема, свідомо порушивши Мінські угоди артилерійським обстрілом.

За наявною інформацією, загалом від початку поточної доби противник здійснив 4 прицільні обстріли наших позицій, з них тричі під ворожим вогнем перебували захисники Водяного.

Після 01:00 ночі, з напрямку від Ужівки окупанти розпочали обстріл позицій оборонців Водяного з озброєння БМП, гранатометів та стрілецького озброєння, який тривав близько 50 хвилин.

Близько 02:00 ночі від Саханки ворог вів вогонь по позиціям наших воїнів поблизу Лебединського. Тут окупанти протягом півгодини застосовували стрілецьке озброєння та станкові протитанкові гранатомети.

З близько 02:30 ворог поновив обстріли в районі Водяного, застосовуючи знову ж від Ужівки ручні протитанкові та автоматичні станкові гранатомети.

З 06:57 до 07:20 від окупованого села Заїченко противник здійснив по нашим захисникам Водяного 10 артилерійських пострілів 122-го калібру.

Внаслідок прицільного ворожого вогню від початку поточної доби бойових втрат серед наших Українських героїв немає.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо та пильно виконувати бойові завдання із оборони нашої держави в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/09/21/oos-zvedeni-dani-21-veresnya-2019/