Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 10 вересня 2019

ООС: зведені дані – 10 вересня 2019

Протягом доби, що минула, обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України в основному суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська вчора загалом 13 разів порушували режим тиші. Збройні провокації на лінії бойового зіткнення окупанти розпочали після 11:00.

Як повідомлялося, вчора з 11:00, протягом години, противник з напрямку від окупованого смт Гольмівський здійснив мінометний обстріл наших оборонців н.п. Зайцеве. Захисники України зафіксували розриви 8-ми ворожих мін калібру 82 мм.

Із різних зразків піхотного озброєння, переважно гранатометів різних систем, російсько-окупаційні війська вели вчора непоодинокі прицільні обстріли в районах н.п. Троїцьке, Причепилівка, Водяне, Новотроїцьке, Авдіївка, Опитне, Павлопіль.

У випадках прямої загрози життю та здоров’ю особового складу, захисники України адекватно придушували ворожу збройну активність вогнем у відповідь з чергових вогневих засобів.

Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ один наш герой отримав поранення. Воїна було евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Обстановка на сьогодні, 10 вересня

Сьогодні з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 2 провокаційні обстріли наших позицій.

Після 07:10 ранку бойові дії відбулися поблизу н.п. Богданівка Донецької області. З напрямку від села Петрівське ворог розпочав обстріли наших захисників з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил протягом 20 хвилин придушили ворожу збройну активність, адекватно застосовуючи легке піхотне озброєння.

Окрім цього, з 10:54, протягом 10 хвилин окупанти вели обстріл з АГС наших оборонців Катеринівки.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших захисників від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ розпочало масштабні заходи з атестації офіцерського складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, сформовано спеціальні комісії для визначення придатності до виконання завдань за призначенням та відповідності займаним посадам представників командного складу. У рамках атестації особлива увага звертається на виявлення серед зазначеної категорії наркозалежних осіб.

Крім того, з 20 вересня ц.р. під керівництвом штабу Південного військового округу ЗС РФ буде проведено комплексну перевірку з’єднань і частин  російських окупаційних військ з метою визначення їх потреб із забезпечення діяльності у наступному році.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/09/10/oos-zvedeni-dani-10-veresnya-2019/