Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 09 серпня 2019

ООС: зведені дані – 09 серпня 2019

Протягом 8 серпня російсько-окупаційні війська не припиняли збройні провокації проти захисників України на лінії бойового зіткнення. Загальна обстановка змін не зазнала. Окупанти здійснили 9 прицільних обстрілів наших позицій. Переважну більшість ворожих обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

Противник вів провокаційні обстріли протягом доби, що минула, з невеликою перервою вдень, в районах н.п. Богданівка, Водяне, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Широкіне, Новогригорівка, Новолуганське та Лебединське. Російсько-окупаційні війська цілили з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів протягом минулої доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Від початку поточної доби сьогодні, 9 серпня, російсько-окупаційні війська здійснили 1 обстріл.

Після опівночі, з напрямку від окупованої Ужівки ворог вів вогонь зі стрілецької зброї протягом майже години по нашим оборонцям Лебединського.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожого обстрілу немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

На тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях продовжують діяти підрозділи, які не входять до складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ та комплектуються виключно найманцями, переважно російськими громадянами, з досвідом бойових дій у локальних конфліктах. Керівництво ними здійснюється офіцерами ГРУ ГШ ЗС РФ.

Основу діяльності зазначених збройних формувань складають: проведення диверсій; підготовка особового складу розвідувальних та снайперських підрозділів 1 і 2 АК; посилення охорони представників командування російських окупаційних військ (кадрових офіцерів ЗС РФ); ліквідація осіб, які заважають злочинній діяльності російських окупаційних адміністрацій.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/09/oos-zvedeni-dani-09-serpnya-2019/