Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 05 серпня 2019

ООС: зведені дані – 05 серпня 2019

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська дещо зменшили кількість обстрілів наших оборонних позицій. Водночас 1 раз вони застосували заборонений Мінськими домовленостями міномет калібру 82 мм.

Донецький напрямок

Усі 6 обстрілів за минулу добу обліковані на цьому напрямку.

При цьому 4 з них відбулися упродовж перших півтори години від її початку.

Зокрема, з опівночі за 10 хвилин противник з боку окупованої Пантелеймонівки випустив 10 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Верхньоторецького.

Також у період з 00:00 до 01:15 ворог двічі, з перервою у 25 хвилин, з боку Лозового відкривав вогонь зі стрілецької зброї по військовослужбовцях Збройних Сил України, які перебувають на підступах до населеного пункту Піски.

Крім того, до 01:00 ночі ще одну 15-хвилинну вогневу провокацію із використанням стрілецької зброї окупанти влаштували неподалік Лебединського.

До вечора на лінії зіткнення зберігалася тиша, яку російсько-окупаційні війська порушили в районі Водяного. Тут противник з 20:45 до 21:25 з боку Ужівки вів вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ще один раз ввечері, зі стрілецької зброї, ворог обстріляв захисників Лебединського.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу не зафіксовано.

Обстановка на сьогодні, 05 серпня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 2 обстріли.

На Луганському напрямку по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Південне після опівночі противник протягом 25 хвилин з боку шахти імені Гагаріна вів вогонь зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку ворог так само вдався до застосування стрілецької зброї, близько 5-ї ранку провокаційно обстрілявши позиції наших військ неподалік Водяного.

За наявною інформацією, від початку поточної доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ використовує досягнуті домовленості щодо повного припинення вогню для відновлення та нарощування боєздатності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, на захоплених підприємствах силами ремонтно-відновлювальних підрозділів російсько-окупаційних військ у терміновому порядку розпочато роботи з поточного ремонту та відновлення військової техніки, у т. ч. танків. З метою прискорення зазначених заходів окупантами розгорнуті додаткові пункти ремонту озброєння та військової техніки.

Водночас продовжується постачання з території РФ зброї, матеріально-технічних засобів військового призначення та пального для забезпечення російсько-окупаційних військ.

Так, на озброєння розвідувальних підрозділів 1 та 2 АК надійшла чергова партія 9-мм безшумних снайперських гвинтівок ВСС.

Крім того, під виглядом гуманітарної допомоги від російських волонтерських організацій підрозділи російсько-окупаційних військ отримали прилади нічного бачення, біноклі, комплекти військового обмундирування та індивідуальні аптечки.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/05/oos-zvedeni-dani-05-serpnya-2019/