Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 25 серпня 2019

ООС: зведені дані – 25 серпня 2019

Минулої доби на лінії бойового протистояння продовжувалися бойові дії низької інтенсивності. Як і раніше, противник здійснював обстріли в бік позицій Об’єднаних сил із застосуванням піхотної зброї.

За минулу добу випадків порушення перемир’я з боку окупантів зафіксовано п’ять, важке озброєння російсько-окупаційні війська вчора не використовували.

Луганський напрямок

Тут було зафіксовано один прицільний обстріл, здійснений противником в бік позицій українських військ. Сталося це надвечір, близько 18:15, коли ворог відкрив вогонь зі станкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї поблизу Новолуганського.

Вогонь вівся з напрямку с. Доломітне, у відповідь наші оборонці застосували піхотну зброю.

Донецький напрямок

Чотири рази ворог порушив встановлений режим перемир’я у смузі дій цього ОТУ. Три обстріли були визначені як прицільні.

Так, двічі за добу під ворожими обстрілами перебували наші опорні пункти на підступах до с. Водяне та по одному разу біля Мар’їнки і Павлополя.

Російсько-окупаційні війська вели вогонь з кулеметів великих калібрів, ручних і автоматичних гранатометів а також зі стрілецького озброєння. Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил відповідали противнику вогнем лише біля Водяного, яке ворог обстріляв з напрямку Ужівки.

Решта ворожих вогневих провокацій суттєвої загрози нашим захисникам не несли.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби, жоден український військовослужбовець не постраждав.

Обстановка на сьогодні, 25 серпня

Від початку поточної доби, станом на 11:00 в районі проведення операції зафіксовано чотири випадки недотримання російсько-окупаційними військами встановленого режиму перемир’я. Двічі противник порушив режим припинення вогню на луганському напрямку і також двічі – на донецькому.

Так, о 05:00 з напрямку Докучаєвська  російсько-окупаційні війська відкрили прицільний вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів в бік наших позицій біля Миколаївки.

Далі, о 06:45 ворог цілив з ручних гранатометів РПГ та стрілецької зброї в районі Водяного. Вогонь вівся зі сторони н.п. Пікузи.

Але найбільш потужним і тривалим за часом був обстріл, здійснений противником біля с. Південне, що розпочався о 09:00 і тривав рівно годину. Тоді російсько-окупаційні війська застосували практично увесь спектр наявного у них піхотного озброєння, включно зі снайперським. Наші оборонці відкрили влучний вогонь у відповідь, застосувавши чергові піхотні вогневі засоби.

І ще один випадок недотримання окупантами режиму тиші зафіксовано сьогодні о 09:45 поблизу с. Золоте-4. Там ворог бив з кулеметів та стрілецької зброї.

Вже з початку поточної доби, в результаті ранкових перестрілок, на жаль маємо двох поранених військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил. Наразі вони отримують усю необхідну допомогу.

Водночас, ситуація в районі бойових дій і надалі залишається повністю контрольованою українськими військовими.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/25/oos-zvedeni-dani-25-serpnya-2019/