Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 23 серпня 2019

ООС: зведені дані – 23 серпня 2019

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей російсько-окупаційні війська порушили режим тиші 13 разів. Окупанти вели провокаційні обстріли позицій наших героїв переважно з гранатометів різних систем, також зафіксовано ведення вогню ворожими снайперами.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил зафіксовано 4 випадки відкриття ворогом вогню.

Одночасно після 05.00 ранку, противник вів провокаційні обстріли наших оборонців Новолуганського за напрямку від селища Доломітне, та по захисниках Зайцевого з напрямку від окупованого смт Гольмівський. Під час ведення вогню по позиціях захисників України ворог застосовував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Ці ворожі обстріли були щільними, проте нетривалими. У випадках прямої загрози життю та здоров’ю особового складу, підрозділи Об’єднаних сил давали адекватну відповідь з піхотного озброєння та придушували ворожу збройну активність.

З 16.55 захисники н.п. Південне зафіксували ведення вогню ворожими снайперами. Окупанти протягом 40 хвилин цілили з напрямку від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки. Пізніше, з 20.10 ворог застосував по позиціях в районі Південного гранатомети та інше піхотне озброєння.

9 прицільних обстрілів російсько-окупаційні війська здійснили вчора в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил. При цьому майже щоразу противник вів вогонь з гранатометів різних систем.

Непоодинокі порушення режиму тиші з боку окупантів зафіксовані в районах н.п. Водяне, Новотроїцьке, Богданівка та Лебединське.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуючись режиму тиші, декілька разів придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь. Вчергове наголошуємо на неухильному дотриманні захисниками України Мінських угод щодо незастосування заборонених зразків та калібрів озброєння.

Вчора, на лінії бойового зіткнення внаслідок ворожих обстрілів двоє Українських захисників отримали поранення. Наразі військові медики надають їм необхідну кваліфіковану допомогу. Стан здоров’я наших героїв – задовільний.

Сьогодні, 23 серпня, за наявною інформацією, збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення не зафіксовано.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вживає додаткових заходів для підвищення ефективності агітації на військову службу місцевого населення. Зокрема, посилено ведеться реклама триваючої пропагандистської акції “Дні відкритих дверей” у підрозділах з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

У ході акції демонструються зразки озброєння та військової техніки, проводяться постановочні заняття з рукопашного бою, відвідувачів ознайомлюють з показовими  умовами проживання особового складу, зацікавленим пропонують виїзд на полігони для занять з вогневої підготовки.

При цьому, російські офіцери-пропагандисти, виявляють серед учасників заходів потенційних кандидатів для проходження військової служби з якими проводять індивідуальну агітаційну роботу та включають в списки для призову.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Вітаємо усіх із Днем Державного Прапора України!

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/23/oos-zvedeni-dani-23-serpnya-2019/