Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 серпня 2019

ООС: зведені дані – 22 серпня 2019

Загальна обстановка на лінії бойового протистояння за вчорашній день суттєвих змін не зазнала. Противник продовжує здійснювати поодинокі обстріли в бік позицій Об’єднаних сил, застосовуючи при цьому піхотну зброю.

За минулу добу таких випадків порушення перемир’я зафіксовано сім, важке озброєння російсько-окупаційні війська вчора не застосовували.

Усі ворожі обстріли були прицільними, тому наші оборонці, в окремих випадках вели адекватний вогонь у відповідь, аби придушити вогневу активність противника.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістав поранення. Наразі він отримує медичну допомогу.

Луганський напрямок

Тут режим припинення вогню в цілому дотримувався – там не зафіксовано жодного пострілу з боку противника.

Донецький напрямок

Усі сім фактів порушення встановленого режиму припинення вогню з боку противника задокументовано вчора саме у смузі дій цього оперативно-тактичного угруповання.

Двічі противник відкривав вогонь в бік українських позицій в районі Старогнатівки та Водяного, та по одному разу неподалік, Новомихайлівки, Лебединського та Авдіївки. Під час обстрілів російсько-окупаційні війська застосовували піхотне озброєння, зокрема автоматичні та ручні гранатомети та стрілецьку зброю.

Обстановка на сьогодні, 22 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12.00 в районі проведення операції зафіксовано п’ять ворожих збройний провокацій.

Двічі противник порушив режим припинення вогню на луганському напрямку та тричі – на донецькому.

Так, вже з перших хвилин нової доби російсько-окупаційні війська відкрили прицільний вогонь в бік наших позицій біля Водяного, Новотроїцького та Богданівки. В усіх трьох випадках окупанти застосували станкові протитанкові гранатомети.

В подальшому ворожий вогонь було придушено силами українських військ, які застосували піхотну зброю.

Далі, о п’ятій ранку ворог бив з гранатометів та стрілецької зброї в районі Новолуганського та Зайцевого. Вогонь вівся зі сторони н.п. Доломітне та Гольмівський. Наші захисники відповіли противнику прицільним вогнем з чергових вогневих засобів, знову ж таки не застосовуючи заборонену зброю.

Станом на цю мить ситуація стабілізувалася, та продовжує перебувати під повним контролем наший військ.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил з початку цієї доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міноборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує заходи, спрямовані на дестабілізацію обстановки на лінії зіткнення. Зокрема, з метою нанесення втрат особовому складу Об’єднаних сил, противник збільшив кількість снайперських пар своїх у передових підрозділах. Підготовка ворожих снайперів здійснюється під керівництвом російських інструкторів – колишніх та діючих військовослужбовців спеціального призначення Збройних Сил російської Федерації), як на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях, так і в Росії.

Так, минулого тижня до підрозділів російських окупаційних військ повернулась чергова група військовослужбовців, які пройшли навчальний курс на одному з полігонів в Ростовській області.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/22/oos-zvedeni-dani-22-serpnya-2019/