Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 21 серпня 2019

ООС: зведені дані – 21 серпня 2019

Протягом минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил нашими захисниками зафіксовано 7 випадків порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційні військ.

Ворог щоразу застосовував гранатомети різних систем та зрідка стрілецьку зброю. Окупанти вели збройні провокацій в районах н.п. Талаківка, Красногорівка, Південне, Старогнатівка, Богданівка, Луганське та Гнутове. Основна ворожа активність спостерігалася у вечірній час.

На жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей один наш герой отримав поранення. Воїна доставлено до військового мобільного госпіталя.

Обстановка на сьогодні, 21 серпня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 2 збройні провокації на лінії бойового зіткнення, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

З 01:10 ночі окупанти цілили по наших позиціях в районі Новомихайлівки з ручних протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Ворог вів вогонь від окупованого села Луганське.

З 06:15 противник розпочав обстріл від окупованої Ужівки по нашим оборонцям Водяного. Тут противник застосовував стрілецьку зброю та підствольні гранатомети.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку цієї доби серед захисників України, за наявною інформацією, немає.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Сьогодні Міністр оборони України Степан Полторак повідомив, що командувачем Десантно-штурмових військ ЗС України призначено генерал-майора Євгена Мойсюка

Глава оборонного відомства зазначив, що за результатами проведення позачергових виборів народних депутатів України, командувача Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенанта Михайла Забродського прикомандировано до Верховної Ради України.

Міністр оборони подякував Герою України Михайлу Віталійовичу Забродському за службу, та привітав з призначенням генерал-майора Мойсюка. Степан Полторак висловив переконання, що досвід Євгена Георгійовича дозволить розвивати та зміцнювати потенціал Десантно-штурмових військ. Глава оборонного відомства побажав командувачу ДШВ витримки, наснаги та мудрості під час прийняття рішень.

Генерал-майор Євген Георгійович Мойсюк – бойовий офіцер, “Кіборг”, нагороджений орденами Богдана Хмельницького ІІ-го та ІІІ-го ступенів, брав участь у легендарному 470-кілометровому рейді наших мужніх воїнів тилами ворога, з грудня 2014 року безпосередньо керував обороною Донецького аеропорту. Неодноразово особисто проявляв героїзм та мужність під час захисту територіальної цілісності України в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої країни.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/21/oos-zvedeni-dani-21-serpnya-2019/