Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 02 серпня 2019

ООС: зведені дані – 02 серпня 2019

У перший день серпня, попри оголошений від 21 липня ц.р. “режим тиші”, який передбачає припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння, російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних провокаційних обстрілів позицій захисників України на лінії бойового зіткнення.

Застосовуючи великокаліберні кулемети ворог вів обстріли підрозділів Об’єднаних сил вночі – поблизу Павлопіля, вдень – в районі Кримського та Красногорівки.

Під ворожим вогнем з гранатометів перебували наші оборонці н.п. Попасна та Водяне.

Важке озброєння вчора окупанти не застосовували.

Внаслідок порушення російсько-окупаційними військами “режиму тиші” та провокаційних ворожих обстрілів отримав поранення один наш герой. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримувалися сталого режиму припинення вогню.

Обстановка на сьогодні, 02 серпня

Від початку поточної доби сьогодні, 2 серпня, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 2 провокаційні обстріли наших позицій з боку російсько-окупаційних військ.

О 07:25 від окупованого села Василівка противник відкрив вогонь з гранатометів по оборонцям Новоселівки Другої.

З 08:20 ворожий обстріл з великокаліберних кулеметів зафіксовано в районі села Нижньотепле. Окупанти вели вогонь з напрямку від села Обозне.

Втрат внаслідок ворожих збройних провокацій від початку доби серед наших героїв немає.

Захисники України неухильно дотримуються “режиму тиші”.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Керівництво російських окупаційних військ здійснює позачергову ротацію старших офіцерів ЗС РФ у командуваннях 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК та органах управління підпорядкованих їм з’єднань і частин окупантів.

Зазначені заходи пов’язані з виявленими інспекційною комісією Південного військового округу ЗС РФ (Ростов-на-Дону) у липні ц.р. чисельними зловживаннями службовим становищем російськими офіцерами та їх причетністю до розкрадання матеріальних ресурсів (продуктів харчування, боєприпасів, паливно-мастильних матеріалів та запасних частин).

Як повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України, за рішенням російського командування понад 20 причетних до зловживань офіцерів ЗС РФ відсторонені від займаних посад та вислані з тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганської областях до Росії, а на їх посади прибувають нові російські військовослужбовці.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/02/oos-zvedeni-dani-02-serpnya-2019/