Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 17 серпня 2019

ООС: зведені дані – 17 серпня 2019

Упродовж минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил російсько-окупаційні війська застосували зброю дванадцять разів. В усіх випадках ворог намагався бити прицільно, ведучи вогонь переважно з гранатометів та стрілецької зброї. Фактів застосуванням противником заборонених калібрів вчора не фіксувалося.

Загалом, упродовж доби, що минула, в штабі операції обліковано дванадцять порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. Вогонь у відповідь військовослужбовці Збройних Сил України відкривали чотири рази.

В результаті бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, підрозділи Об’єднаних сил втрат не понесли.

Луганський напрямок

Тут тричі російсько-окупаційні війська порушили встановлений режим перемир’я. Місцями вогневої активності противника були Зайцеве, Кримське та Новолуганське.

Обстріли почалися надвечір, ворог застосовував гранатомети різних типів і систем, а також стрілецьку зброю. Вогонь вівся з напрямку н.п. Доломітне та Сокільники.

Ці обстріли були прицільними, і несли пряму загрозу життю і здоров’ю наших бійців, тож в усіх трьох випадках противник наразився на вогонь у відповідь з боку підрозділів Об’єднаних сил. При цьому наші оборонці застосовували піхотну зброю.

Донецький напрямок

Там за минулу добу було зафіксовано дев’ять фактів недотримання противником режиму перемир’я. Усі згадані випадки сталися в районі Лебединського, і Водяного, де наші позиції опинялися під ворожим вогнем по кілька разів упродовж доби.

Окупанти стріляли з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї. Усі обстріли противник здійснив зі сторони с. Ужівка, Пікузи та Азов. Також було зафіксовано п’ятнадцяти хвилинний ворожий обстріл зі стрілецької зброї неподалік Мар’їнки. Це сталося о пів на шосту вечора.

На згадані провокації військовослужбовці Збройних Сил України не реагували, та зброю у відповідь не застосовували.

Обстановка на сьогодні, 17 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції зафіксовано одну збройну провокацію з боку російсько-окупаційних військ.

Під ворожим вогнем сьогодні вранці перебували захисники Павлополя, де о 05:40 противник відкрив вогонь автоматичних гранатометів АГС. Обстріл тривав близько сорока хвилин, і ніс пряму загрозу нашим оборонцям, тож військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил застосували у відповідь штатну піхотну зброю, аби придушити ворожий вогонь.

Станом на цю мить ситуація залишається стабільною та цілком контрольованою українськими підрозділами зі складу Об’єднаних сил.

Бойових втрат у лавах українських військових з початку цієї доби не обліковано.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/17/oos-zvedeni-dani-17-serpnya-2019/