Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 16 серпня 2019

ООС: зведені дані – 16 серпня 2019

15 серпня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей минуло без бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв-захисників, попри продовження збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ.

Загалом вчора зафіксовано 12 випадків порушень режиму повного і безстрокового припинення вогню уздовж усієї лінії розмежування з боку ворога.

Окупанти застосовували по позиціях підрозділів Об’єднаних сил переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьку зброю та великокаліберні кулемети. Непоодинокі ворожі провокаційні обстріли зафіксовано в районах н.п. Південне, Новолуганське, Гнутове, Пищевик, Павлопіль, Водяне, Опитне, Лебединське, Авдіївка.

Обстановка на сьогодні, 16 серпня

Від початку поточної доби сьогодні, 16 серпня, за наявною на даний час інформацією, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 3 ворожі збройні провокації. Противник здійснив їх на приморській ділянці, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

З напрямку від Ужівки російсько-окупаційні війська застосовували після 07.00 ранку, а потім з 10.35 ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю по нашим оборонцям Лебединського та Водяного.

Втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів від початку поточної доби серед наших героїв-захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування нарощує інтенсивність заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. У зв’язку з цим, більшість занять на полігонах проводиться ними без належної підготовки та з грубими порушеннями заходів безпеки, що призводить до зростання кількості випадків втрат бойової техніки та загибелі і травмувань особового складу.

Так, 13 серпня ц.р. під час відпрацювання у танковому підрозділі окупантів питань подолання (форсування) водної перешкоди один танк затонув, а через незадовільний рівень організації російськими офіцерами евакуації екіпажу, загинуло четверо військовослужбовців. Російське окупаційне командування намагається приховати цю подію.

Водночас, в окремих підрозділах окупантів продовжується практика формального проведення бойової підготовки, у т.ч. ротних (батарейних) тактичних навчань, з наданням російському командуванню постановочних фото звітів та фіктивних документів на списання боєприпасів і пального для “підтвердження” нібито проведених заходів.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/16/oos-zvedeni-dani-16-serpnya-2019/