Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 13 серпня 2019

ООС: зведені дані – 14 серпня 2019

Протягом 12 серпня російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню на лінії бойового зіткнення. Переважну більшість збройних ворожих провокацій зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

Загалом російсько-окупаційні війська здійснили 10 провокаційних обстрілів позицій Українських героїв в районах н.п. Зайцеве, Майорськ, Пищевик, Широкине, Новотроїцьке, Павлопіль, Талаківка, Піски та Гнутове.

Окупанти цілили по позиціях підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А в районі Зайцевого близько 10.30 зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

Як повідомлялося, вчора, внаслідок прицільних обстрілів російські окупанти поранили одного Українського військового.

Від початку поточної доби сьогодні, 13 серпня, російсько-окупаційні війська тричі здійснили збройні провокації. Усі вони зафіксовані на приморській ділянці, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” Об’єднаних сил.

З опівночі ворог розпочав обстріл наших оборонців н.п. Талаківка. З напрямку від села Пікузи окупанти протягом майже години вели вогонь з гранатометів та стрілецької зброї.

Зі стрілецької зброї ворог вів провокаційний обстріл наших захисників Водяного. Ворог порушував режим тиші близько 01.00 ночі з напрямку від Ужівки.

Окрім цього, з близько 04.00 ранку, протягом півгодини окупанти вели прицільний вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по захисниках Гнутового. Ворог вів збройну провокацію з напрямку від окупованого села Заїченко.

За наявною інформацією, внаслідок порушень режиму припинення вогню російсько-окупаційними військами, втрат від початку поточної доби серед наших героїв-захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ посилює контроль за дотриманням у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ правил експлуатації озброєння та військової техніки і цільовим використанням матеріальних засобів, які завозяться з території Росії. Зокрема, з 7 серпня ц.р. у підрозділах російських окупаційних військ розпочала роботу комісія 8 загальновійськової армії Південного військового округу ЗС РФ (штаб – у м.  Новочеркаськ, Ростовська область).

Зазначена комісія перевіряє стан роботи щодо відновлення запасів боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та іншого військового майна у підрозділах, у яких під час інспекційних заходів у червні-липні ц.р. було виявлено значні обсяги їх нестачі внаслідок розкрадання, порушень порядку зберігання і використання не за призначенням.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ та контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення.

12 серпня, під час робочої поїздки до Донецької області, начальник Генерального штабу — Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак представив особовому складу Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил новопризначеного Командувача Об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка

Нагадаємо, що генерал-лейтенант Кравченко Володимир Анатолійович призначений Командувачем об’єднаних сил Указом Президента України № 579 від 5 серпня 2019 року.

Генерал-лейтенант Руслан Хомчак висловив переконання в тому, що особовий склад Об’єднаних сил на чолі із генерал-лейтенантом Володимиром Кравченком надалі на високому рівні виконуватиме найважливіше із завдань, яке стоїть сьогодні перед Збройними Силами України та загалом, державою.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/13/oos-zvedeni-dani-13-serpnya-2019/