Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 10 серпня 2019

ООС: зведені дані – 10 серпня 2019

Порівняно з попередньою добою кількість збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ на лінії зіткнення дещо зменшилася. Ворог обстрілював позиції наших підрозділів з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Луганський напрямок

Противник порушив режим тиші двічі.

Після третьої години дня окупанти з кулемету великого калібру обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані поблизу населеного пункту Золоте-4.

А о пів на восьму вечора розпочався обстріл наших позицій неподалік Оріхового. Протягом 50 хвилин ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберного кулемету.

Донецький напрямок

Тут обліковано 4 обстріли.

Вночі окупанти влаштували вогневу провокацію із застосуванням стрілецької зброї в районі Лебединського.

Ввечері з боку Василівки з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї обстріляли наші позиції поблизу Верхньоторецького.

Так само у вечірній час двічі російсько-окупаційні війська відкривали вогонь біля Талаківки, використовуючи станкові і ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

За минулу добу втрат з нашого боку не було.

Обстановка на сьогодні, 10 серпня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли.

На Луганському напрямку о першій ночі з автоматичного гранатомету були обстріляні позиції підрозділів Об’єднаних сил в районі Світлодарська.

На Донецькому напрямку противник вночі з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї відкривав вогонь неподалік Пищевика, а після сьомої ранку застосував станковий протитанковий гранатомет під час обстрілу опорних пунктів наших військ біля Гнутового.

За наявною інформацією, від початку поточної доби жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/10/oos-zvedeni-dani-10-serpnya-2019/