Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 01 серпня 2019

ООС: зведені дані – 01 серпня 2019

На лінії зіткнення протягом минулої доби зафіксовано сплеск активності російсько-окупаційних військ. Противник 11 разів порушив заборону на використання будь-якої зброї, з них 4 рази – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм.

Загалом противник випустив по наших позиціях 14 мін калібру 82 мм.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу не було.

Луганський напрямок

У період з 19:05 до 21:00 ворог обстрілював обладнані поблизу населеного пункту Золоте-4 опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з великокаліберних кулеметів, а також випустив по наших захисниках 5 мін калібру 82 мм.

Донецький напрямок

Решта 10 обстрілів обліковані тут.

По 2 рази окупанти відкривали вогонь біля населених пунктів Лебединське – з мінометів калібру 82 мм і стрілецької зброї, та Піски – з підствольних гранатометів.

82-мм міномети противник використав також під час вечірніх обстрілів позицій наших військ неподалік Гнутового та Новогнатівки. При цьому в останньому випадку російсько-окупаційні війська вели вогонь ще й з озброєння БМП, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Околиці Широкиного з 11:00 упродовж півгодини ворог обстрілював зі станкового протитанкового гранатомету та стрілецької зброї.

А близько 20:00 окупанти з озброєння БМП та великокаліберного кулемету 45 хвилин вели вогонь по захисниках Богданівки.

Крім того, вранці в районі Водяного та ввечері поблизу Павлополя зафіксовані ворожі вогневі провокації із застосуванням стрілецької зброї, тривалістю майже по півгодини кожна.

Обстановка на сьогодні, 01 серпня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли.

На Луганському напрямку опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Попасна після 05:00 були обстріляні з боку окупованого Молодіжного з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку з початком доби противник упродовж 15 хвилин вів вогонь з кулеметів великого калібру по позиціях наших військ неподалік Павлополя.

Ще раз великокаліберні кулемети окупанти використали під час 15-хвилинного обстрілу захисників Красногорівки, що розпочався о 10:30 з боку населеного пункту Трудівський.

За наявною інформацією, від початку поточної доби одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено. Наразі воїн перебуває в одному з військових мобільних госпіталів, де йому надається уся необхідна допомога.

Наші військові надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення, дотримуючись умов припинення вогню.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Незважаючи на декларативні заяви керівництва російських окупаційних адміністрацій щодо дотримання Мінських домовленостей, противник продовжує порушувати вимоги щодо відведення озброєння від лінії зіткнення.

На окремих напрямках у районах, заборонених для розміщення важкої техніки та озброєння, під виглядом проведення навчань продовжують перебувати 122-мм самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, 122-мм гаубиці Д-30 та 122-мм реактивні системи залпового вогню “Град” з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Крім того, у нічний час противник приховано переміщує бойові броньовані машини до лінії зіткнення на відстань вогневого ураження позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Водночас у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ проводяться інтенсивні заходи підготовки корегувальників артилерійського вогню.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/08/01/oos-zvedeni-dani-01-serpnya-2019/