Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 липня 2019

ООС: зведені дані – 08 липня 2019

Хоча загальна кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення за добу дещо зменшилася, значну частину з них російсько-окупаційні війська, порушуючи Мінські домовленості, здійснили із застосуванням мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також озброєння танку. Крім того, противник відкривав вогонь з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Загалом протягом минулої доби обліковано 16 ворожих обстрілів, усі вони визначені як прицільні.

З глибоким сумом змушені повідомити, що внаслідок цих обстрілів за минулу добу один український військовослужбовець загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень, ще один отримав бойове травмування.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 7 липня двох окупантів знищено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 6 обстрілів.

Два з них зафіксовані поблизу Новолуганського – тут ворог після 04:00 та 13:00 з боку Доломітного випустив по позиціях наших військ по 5 мін калібру 82 мм.

Міномети 120-го калібру окупанти у період з 05:15 до 06:00 застосовували під час обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних в районах населених пунктів Попасна та Золоте-4.

О 14:30 противник неподалік Майорська використав протитанковий ракетний комплекс.

А о 20:00 російсько-окупаційні війська розпочали тривалий і потужний обстріл військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Південного. Тут до 21:10 розірвалися 47 мін 120-го та 3 міни 82-го калібрів, випущені з боку Горлівки. Крім того, ворог вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Тут порушень режиму тиші було 10.

Вночі та під ранок окупанти з боку Саханки тричі обстріляли наших захисників Широкиного, використовуючи станкові протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Так само три обстріли за добу російсько-окупаційні війська здійснили поблизу Водяного. Близько полудня противник з боку населеного пункту Азов вів вогонь з танку і протитанкового гранатомету. А з 13:00 до 17:00 з боку населеного пункту Пікузи обстрілював наших воїнів з озброєння БМП, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

У період з 20:20 до 21:10 на два обстріли, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відповідно, довелося відповідати нашим військовослужбовцям, які боронять Красногорівку.

Після 21:00 ворог зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів упродовж 15 хвилин обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Пищевика.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 08 липня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 6 обстрілів.

На Луганському напрямку вночі противник з боку окупованого Доломітного двічі з мінометів калібру 82 мм відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новолуганського.

Крім того, після 07:00 2 міни 120-го калібру розірвалися на позиціях наших військ неподалік Південного.

На Донецькому напрямку у період з 02:20 до 02:50 ворог з боку окупованої Ужівки випустив 21 артилерійський снаряд калібру 122 мм по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Водяного.

Так само з боку Ужівки окупанти близько 10:00 зі стрілецької зброї обстріляли захисників Лебединського, а після 11:00 знову вели вогонь біля Водяного, цього разу зі станкового протитанкового гранатомету.

За наявною інформацією, від початку поточної доби в результаті обстрілів втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ продовжує активні заходи  з підтримання у готовності до негайного застосування з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, минулого тижня в окремих районах поблизу лінії зіткнення зросла кількість тренувань чергових вогневих засобів артилерії та броньованих груп швидкого реагування.

До тренувань залучався особовий склад артилерійських, мінометних і танкових підрозділів, які згідно з домовленостями були відведені від переднього краю. При цьому окупанти розгортали додаткові пункти управління вогнем артилерійських систем.

Крім того, на полігонах російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей зросла інтенсивність заходів бойової підготовки артилерійських і танкових підрозділів, яким для проведення навчальних стрільб збільшено ліміти використання боєприпасів.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/08/oos-zvedeni-dani-08-lipnya-2019/