Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 06 липня 2019

ООС: зведені дані – 06 липня 2019

Напруга на лінії зіткнення зберігається. Російсько-окупаційні війська не дотримуються режиму припинення вогню, натомість з високою інтенсивністю продовжують застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 та 82 мм, а також вести по наших захисниках вогонь з протитанкових ракетних комплексів, гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів, снайперських гвинтівок та стрілецької зброї.

Загалом протягом минулої доби обліковано 28 прицільних ворожих обстрілів. У наш бік окупанти випустили 87 мін 120-го та 82-го калібрів.

За минулу добу двоє українських військовослужбовців зазнали поранень, четверо отримали бойові травмування.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 5 липня двох окупантів знищено, ще трьох поранено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 13 обстрілів.

Після спокійної ночі, о п’ятій ранку, противник розпочав обстріл з міномету калібру 82 мм опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського. Близько пОлудня та ввечері окупанти ще тричі вели вогонь на цій ділянці фронту з мінометів цього ж калібру, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так само зранку і до пізнього вечора ворог обстрілював позиції наших військ неподалік Новолуганського. Загалом тут відбулося 5 обстрілів з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї.

15 мін 120-го та 4 міни 82-го калібрів розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля населеного пункту Золоте-4 в результаті вогневого нальоту, який противник влаштував близько 07:00 ранку.

Після 20:00 вечора з міномету калібру 82 мм і автоматичного гранатомету були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Травневого, а оборонці Світлодарська – з міномету цього ж калібру, великокаліберного кулемету та стрілецької зброї.

В районі Новотошківського російсько-окупаційні війська тривалий час вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Донецький напрямок

Ворог порушив режим тиші 15 разів.

Тричі за добу окупанти відкривали вогонь поблизу Широкиного – спочатку з міномету калібру 120 мм, а згодом зі стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів.

По два рази, вночі та ввечері, противник обстрілював захисників Водяного – з ручних протитанкових гранатометів, снайперських гвинтівок і стрілецької зброї, та оборонців Богданівки – зі станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районах населених пунктів Новоселівка Друга, Новогнатівка і Павлопіль російсько-окупаційні війська здійснили обстріли з використанням гранатометів різних систем.

Неподалік Новотроїцького близько 05:00 ранку окупанти 15 хвилин вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

А підступи до Авдіївки з о пів на 10 вечора півгодини обстрілювали з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Кулеметні черги було чутно біля Миколаївки, Мар’їнки та Красногорівки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 06 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 3 обстріли.

На Луганському напрямку близько півшостої ранку противник з міномету калібру 82 мм, а також станкових і ручних протитанкових гранатометів вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Хутора Вільного.

Крім того, у період 05:50 до 06:35 окупанти випустили 42 120-ті міни та 7 мін 82-го калібру по позиціях наших військ в районі Новотошківського.

На Донецькому напрямку близько 04:00 ночі ворог з боку окупованої Саханки 20 хвилин вогнем зі стрілецької зброї провокував наших захисників Широкиного.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/06/oos-zvedeni-dani-06-lipnya-2019/