Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 31 липня 2019

ООС: зведені дані – 31 липня 2019

Початок минулої доби на лінії бойового зіткнення відзначився порушенням “режиму тиші” з боку російсько-окупаційних військ.

З напрямку від окупованого села Нижнє Лозове ворог о 00:25 застосував гранатомети різних систем по позиціях захисників України в районі смт Луганське. Цей ворожий прицільний обстріл тривав 20 хвилин.

Решту доби окупанти “режим тиші” не порушували.

Підрозділи Об’єднаних сил, як і раніше, дотримувалися сталого режиму припинення вогню.

Втрат внаслідок цього ворожого обстрілу серед наших оборонців немає.

Обстановка на сьогодні, 31 липня

Сьогодні російсько-окупаційні війська поводилися більш агресивно. Ворог від початку поточної доби вже 5 разів порушив оголошений від 21 липня ц.р. “режим тиші”, який передбачає припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

В районі н.п. Піски о 02:50 ночі, протягом 20 хвилин ворог вів провокаційний обстріл позицій наших героїв з підствольних гранатометів.

Зранку, о 06:50 противник розпочав провокаційний обстріл зі стрілецької зброї по оборонцях Водяного. Вогонь окупанти вели протягом майже півгодини від села Пікузи.

Також на приморській ділянці, з напрямку від села Саханка з 08:00 ранку, ворог півгодини вів провокаційний обстріл зі стрілецької зброї позицій наших захисників Лебединського.

З 11:00 до 11:30 окупанти знову від Саханки застосували гранатомети та стрілецьку зброю по оборонцям Широкиного.

Після 11:10 захисники Лебединського зафіксували розрив ворожої міни калібру 82 мм.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв-захисників немає.

Підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються встановленого на виконання рішення Тристоронньої контактної групи “режиму тиші”.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ активізувало пропагандистську кампанію серед населення тимчасово окупованої території Донецької та Луганської областей з метою залучення до служби у лавах російських окупаційних військ.

Зокрема, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ створені т.зв. “ротаційні команди” для проведення агітації та відбору кандидатів у військових комісаріатах окупаційних адміністрацій. Значно збільшена кількість рекламних оголошень щодо проходження військової служби на вулицях та у громадському транспорті окупованих населених пунктів. Під час роз’яснювальної роботи з населенням окупанти запевняють у сприянні в оформленні громадянства РФ кандидатам та членам їх сімей, забезпеченні соціальних виплат.

Також, з метою недопущення збільшення поточної неукомплектованості особовим складом, командири з’єднань і частин російських окупаційних військ примусово утримують найманців, які виявили бажання звільнитись після завершення терміну контракту, до виконання ними умов щодо пошуку заміни на займані посади.

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/07/31/oos-zvedeni-dani-31-lipnya-2019/