Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 29 липня 2019

ООС: зведені дані – 29 липня 2019

Об’єднані сили продовжують чітко дотримуватися режиму припинення вогню.

Водночас, російсько-окупаційні війська порушили заборону на використання зброї, здійснивши вчора вночі обстріл КПВВ «Мар’їнка» з великокаліберного кулемету. Як наслідок, пошкоджено модуль службової будівлі.

Обстрілів бойових позицій Об’єднаних сил з боку противника минулої доби не обліковано.

Втрат з української сторони немає.

Від початку поточної доби на лінії зіткнення зберігається тиша.

Наші військові надійно контролюють обстановку.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Загалом з початку дії режиму всеохоплюючого, стійкого та безстрокового припинення вогню, російсько-окупаційні війська демонструють дотримання домовленостей щодо припинення вогню протягом світлої пори доби та під час роботи представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Контроль за наявністю необлікованих зброї та боєприпасів у підрозділах російсько-окупаційних військ  здійснюють співробітники ФСБ РФ під виглядом представників т.зв. “міністерств державної безпеки республік”.

Водночас, противником здійснюється обладнання прихованих вогневих позицій протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів із заглибленням у т.зв. “сіру зону” та сполученням з основними позиціями підземними проходами.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/07/29/oos-zvedeni-dani-29-lipnya-2019/