Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 26 липня 2019

ООС: зведені дані – 26 липня 2019

Як повідомлялося, протягом 25 липня, на лінії бойового зіткнення повного дотримання “режиму тиші” з боку російсько-окупаційних військ не відбулося.

З опівночі з напрямку від села Жолобок окупанти прицільно протягом 8 хвилин вели вогонь з ручного протитанкового гранатомету та великокаліберного кулемету по підрозділам Об’єднаних сил в районі села Причепилівка.

Внаслідок цього ворожого провокаційного обстрілу отримав поранення один наш герой.

Захисники України дотримувалися сталого режиму припинення вогню.

Від початку поточної доби порушень “режиму тиші” з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано. Підрозділи Об’єднаних сил, як і раніше, неухильно виконують взяті зобов’язання щодо обопільного припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вимагають від місцевих жителів, які співпрацюють з російськими окупаційними військами, прискорити надання документів для отримання російського громадянства. Водночас регіональним управлінням з питань міграції МВС РФ у Ростовській області запроваджено посилений порядок перевірки претендентів на російські паспорти з метою запобігання проникненню на територію Росії злочинців з досвідом бойових дій. Як наслідок, зросла кількість відмов у наданні російського громадянства, у т.ч. військовослужбовцям зі складу підрозділів 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

При цьому, в окремих підрозділах російських окупаційних військ певна частина військовослужбовців, які не брали участь у бойових діях проходячи службу у тилових підрозділах, відмовляється від оформлення російського громадянства, розраховуючи на збереження можливості виїзду на територію, підконтрольну українській владі.

Підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються встановленого на виконання рішення Тристоронньої контактної групи “режиму тиші”, та перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/07/26/oos-zvedeni-dani-26-lipnya-2019/