Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 23 липня 2019

ООС: зведені дані – 23 липня 2019

Протягом минулої доби, 22 липня, на лінії бойового зіткнення спостерігалася спокійна обстановка. Вчора з боку російсько-окупаційних військ провокаційних прицільних обстрілів наших оборонців не зафіксовано.

Проте, сьогодні, 23 липня, ворог один раз застосовував зброю по наших позиціях. З 08:50 з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове противник протягом 10 хвилин вів прицільний обстріл з гранатометів та стрілецької зброї по наших захисниках н.п. Луганське.

Втрат серед Українських воїнів внаслідок ворожого обстрілу немає.

Вогонь у відповідь наші військові не відкривали, неухильно дотримуючись всеохоплюючого “режиму тиші”.

Нагадаємо, що на виконання рішення ухваленого у Мінську під час засідання Тристоронньої контактної групи, з 00 годин 01 хвилин за київським часом 21 липня 2019 року, уздовж всієї лінії розмежування в районі проведення ООС у Донецькій та Луганській областях встановлено “режим тиші”, що передбачає обопільне припинення ведення вогню з будь-яких видів озброєння.

При цьому, Командування Об’єднаних сил наголошує, що у разі порушення російськими окупаційними підрозділами режиму припинення вогню та здійснення ними збройних провокацій й обстрілів наших позицій, чи мирних населених пунктів, відповідно до чинного Законодавства України, Об’єднані сили мають право й зобов’язані забезпечити збереження життя та здоров’я військовослужбовців, цивільного населення, не допустити втрати території.

Важливе повідомлення Командування Об’єднаних сил

За наявною інформацією, до окупованого Донецька прибули російські групи снайперів із завданням – підготовка та здійснення обстрілів, знищення відеокамер спостереження СММ ОБСЄ, які встановлені у відповідності до Мінських домовленостей на окремих ділянках лінії розмежування, що буде додатковим свідченням підступності російських окупаційних військ та нехтування ними міжнародних домовленостей.

Командування Об’єднаних сил зазначає, що встановлені Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ онлайн відеокамери спостереження дозволяють здійснювати відеофіксацію ситуації у режимі роботи 24/7. За допомогою цих камер багаторазово фіксувалися факти порушення російсько-окупаційними військами режиму припинення вогню, здійснення провокаційних обстрілів позицій українських військ, обстрілів мирних жителів та цивільної інфраструктури на території, що контролюється Урядом України.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ підвищує готовність до застосування артилерії з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, з 22 липня ц.р. окупанти активізували підготовку артилерійських підрозділів, у т.ч. щодо скорочення термінів їх висування на передову з районів зосередження. При цьому, зросла інтенсивність робіт з обладнання додаткових артилерійських вогневих позицій поблизу лінії зіткнення.

Водночас, за повідомленням Головного управління розвідки Міноборони України, у підконтрольних противнику засобах масової інформації зросла кількість викривлених і неправдивих повідомлень про агресивність намірів командування операції Об’єднаних сил. У такий спосіб противник  завчасно готує виправдання можливих провокаційних обстрілів позицій українських підрозділів.

Наші герої-захисники – підрозділи Об’єднаних сил пильно перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/23/oos-zvedeni-dani-23-lipnya-2019/