Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 липня 2019

ООС: зведені дані – 22 липня 2019

Повного та всеохоплюючого припинення вогню на Сході України минулої доби не сталося. Російсько-окупаційні війська все ж таки здійснили один обстріл наших позицій на лінії зіткнення.

Луганський напрямок

Зазначений випадок ведення противником вогню було зафіксовано вчора надвечір саме тут.

Окупанти упродовж 10 хвилин обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік хутора Вільного, застосовуючи озброєння бойової машини піхоти та кулемети великого калібру.

З глибоким сумом змушені повідомити про те, що вчора в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої, встановленому диверсійно-розвідувальною групою противника, загинули двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героїв.

Вічна пам’ять!

Ще двох наших воїнів з пораненнями доставлено до одного з медичних закладів для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 21 липня один окупант загинув, двоє зазнали поранень.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Наші військові надійно контролюють обстановку на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ намагається запобігти зниженню мотивації особового складу до проходження військової служби у складі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Так, під виглядом нібито підвищення рівня правового захисту російських військовослужбовців приховано запроваджені обмеження для т.зв. «військових правоохоронних органів» щодо реагування ними на скоєння військових злочинів та правопорушень, у т.ч. стосовно цивільного населення.

Як результат, протягом минулого тижня на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях зросла кількість злочинів, скоєних окупантами, зокрема:

13 липня найманці зі складу 4 окремої мотострілецької бригади 2 АК у н.п. Ясенівський Луганської області підірвали ручну гранату у громадському місці, внаслідок чого постраждала місцева жителька;

14 липня військовослужбовець 11 окремого мотострілецького полку 1 АК вбив цивільну особу;

17 липня двоє військовослужбовців 11 окремого мотострілецького полку здійснили напад на цивільних осіб (батьки з дітьми) та завдали їм тяжких травм;

18 липня подібний випадок стався також в н.п. Єнакієво Донецької області, де військовослужбовцем 1 АК поранено двох осіб.

При цьому у всіх випадках військове командування противника покриває винуватців з метою недопущення зростання протестних настроїв серед населення у районах дислокації підрозділів російсько-окупаційних військ.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/22/oos-zvedeni-dani-22-lipnya-2019/