Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 20 липня 2019

ООС: зведені дані – 20 липня 2019

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська загострили обстановку на лінії бойового зіткнення. Позиції Об’єднаних сил перебували під ворожими обстрілами з мінометів різних калібрів та артилерії. Активізувалися ворожі снайпери. Окрім цього, збройні формування Російської Федерації та її найманці здійснили обстріл н.п. Красногорівка з гранатомету.

Загалом протягом 19 липня російсько-окупаційні війська 26 разів прицільно вели обстріли оборонних позицій наших героїв. Зазначимо, що основна ворожа активність відбулася ввечері. Лише з 17.00 до опівночі російсько-окупаційні війська здійснили 23 обстріли.

Зокрема, загалом в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил зафіксовано 20 ворожих обстрілів, ОТУ «Північ» – 6. При цьому окупанти здійснили по захисникам України 7 пострілів з артилерії калібру 122 мм, загалом випустили близько 80 мін 120-го та 82-го калібрів.

Близько 19.00 ворог застосовував артилерію калібру 122 мм по наших оборонців Гнутового. Непоодинокі мінометні обстріли калібрів 120 та 82 мм окупанти вели поблизу н.п. Південне, Гнутове, Мар’їнка, Чермалик, Піщевик, Талаківка, Водяне, Широкине.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог порушував режим тиші в районі вказаних н.п., а також Богданівки, Кримського, Тарамчука, Новолуганського, Луганського, Новотроїцького, Березового, Красногорівки, Авдіївки, Піщевика, Щастя, Новогнатівки.

Захисники України, неухильно дотримуючись Мінських угод, адекватно вели оборонні дії та придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

Як вже повідомлялося, вчора російсько-окупаційні війська вбили двох Українських героїв.

Командування операції Об’єднаних сил оприлюднило їх імена. Це – воїни одного з підрозділів окремої механізованої бригади імені Короля Данила – солдат Роман Васильович Джерелейко та старшина Олександр Володимирович Бардалим.

Роман отримав кульове поранення під час проведення інженерного обладнання позицій, і під час його евакуації ворожий снайпер поцілив вдруге. Олександр отримав поранення несумісне з життям.

Незважаючи на продовження ворожого обстрілу та смертельну небезпеку, воїнам вдалося евакуювати тяжкопораненого солдата Романа Джерелейка. Медики робили усе можливе, але наш захисник помер у міській лікарні м. Курахове.

Висловлюємо щирі співчуття родинам та близьким загиблих героїв та їх бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Окрім цього, троє наших воїнів отримали бойове травмування. Захисників доставлено до військових мобільних госпіталів.

Як повідомлялося, вчора зафіксовано черговий злочин російсько-окупаційних військ проти мирних українців:

Повідомлення Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК)

19 липня, о 10.00, збройні формування Російської Федерації та її найманці здійснили обстріл населеного пункту Красногорівка, що на Донеччині.

Під час роботи мобільної групи СЦКК, на місці події встановлено, що противник здійснив постріл з гранатомету СПГ-9 із напрямку Старомихайлівки.

Внаслідок вибуху гранати ОГ-9, поблизу багатоповерхівки по вулиці Чайковського 36, отримав поранення 60-річний чоловік. В момент, коли влучила граната, чоловік саме перебував на городі, неподалік від будинку. Його було негайно доправлено до лікарні в місто Курахово. На превеликий жаль, від отриманих численних уламкових поранень чоловік помер.

Попри існуючі домовленості та норми міжнародного гуманітарного права, російсько-окупаційні війська вчергове скоїли військовий злочин, адже підступно застосували зброю проти мирного цивільного населення.

Обстановка на лінії бойового зіткнення сьогодні, 20 липня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 7 прицільних обстрілів позицій наших захисників України.

В районі н.п. Щастя окупанти застосували міномет калібру 82 мм, гранатомети та великокаліберні кулемети. Також з великокаліберних кулеметів противник порушував режим тиші поблизу сіл Нижньотепле, Артема та Лебединське, зі стрілецької зброї – в районі Гранітного.

З напрямку від окупованої Горлівки ворог здійснив по нашим оборонцям Новолуганського з 08.10 5 пострілів з артилерії калібру 122 мм, а з близько 12.00 від селища Доломітне випустив 5 мін 82-го калібру.

За наявною інформацією, від початку поточної доби отримав поранення один наш захисник. Його евакуйовано до медичного закладу.

Попри збільшення активності ворогом, підрозділи Об’єднаних сил мужньо та пильно перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/20/oos-zvedeni-dani-20-lipnya-2019/