Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 17 липня 2019

ООС: зведені дані – 17 липня 2019

Протягом 16 липня на лінії бойового зіткнення зафіксовано вдвічі меншу кількість обстрілів позицій захисників України російсько-окупаційними військами, порівняно з позаминулою добою. Проте обстановку знову неможна назвати спокійною. Ворог продовжує вести мінометні обстріли по наших оборонцях.

Загалом протягом 16 липня, позиції підрозділів Об’єднаних сил 8 разів перебували під прицільним вогнем російсько-окупаційних військ.

Ворог вів мінометні обстріли різних калібрів вночі поблизу Кримського, зранку – біля Опитного, ввечері в районі Новолуганського. Зокрема, з 04:10 в районі Опитного, російсько-окупаційні війська протягом півгодини випустили 21 міну 120-го та 82-го калібрів.

Вдень ворог здійснив обстріл з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) поблизу н.п. Верхньоторецьке.

Окрім цього, російсько-окупаційні війська порушували вчора режим тиші застосовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворожі обстріли зафіксовано в районі н.п. Кримське, Новолуганське, Новотроїцьке, Верхньоторецьке, Красногорівка, Лебединське, Миколаївка.

Підрозділи Об’єднаних сил, неухильно дотримуючись Мінських угод, адекватно застосовували чергові вогневі засоби під час ведення вогню у відповідь.

Протягом минулої доби втрат внаслідок прицільних ворожих обстрілів серед наших Українських героїв немає.

Обстановка на лінії бойового зіткнення сьогодні, 17 липня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська 4 рази порушували режим тиші. Заборонені Мінськими угодами зразки озброєння, за наявною інформацією, ворог не застосовував.

Окупанти вели прицільні обстріли наших позицій в районі н.п. Миколаївка, Широкине, Мар’їнка, Водяне застосовуючи в основному гранатомети різних систем, а також великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів від початку поточної доби серед захисників України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ з метою приховування порушень домовленостей у частині, що стосується відведення важкого озброєння від лінії зіткнення, використовує об’єкти цивільної інфраструктури (складські приміщення, сховища) для розміщення самохідних артилерійських установок, складів артилерійських боєприпасів, у т.ч. до реактивних систем залпового вогню БМ-21 “Град”.

Крім того, за інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, окупанти використовують адміністративні будівлі, будівлі не функціонуючих шкіл, дитячих садків тощо, та будинки місцевих мешканців для розміщення особового складу та обладнання вогневих позицій.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких провокаційних та підступних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/17/oos-zvedeni-dani-17-lipnya-2019/