Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 12 липня 2019

ООС: зведені дані – 12 липня 2019

Загальна кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення за добу зменшилася до 24. Проте майже половину з них російсько-окупаційні війська, у порушення Мінських домовленостей, здійснили із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм, а також мінометів калібрів 120 та 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 24 ворожих обстріли, усі вони визначені як прицільні. У наш бік було випущено 17 артилерійських боєприпасів калібру 122 мм, а також 83 міни 120-го та 82-го калібрів.

З глибоким сумом змушені повідомити, що внаслідок обстрілів за минулу добу один український військовослужбовець загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким та бойовим побратимам Героя. Вічна пам’ять!

Двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень. Наразі їм надається необхідна допомога у медичних закладах.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 11 липня трьох окупантів знищено, чотирьох – поранено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 7 обстрілів.

Три з них, з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї зафіксовані у ранковий час поблизу Зайцевого.

Два рази, зранку і ввечері, з боку населеного пункту Нижнє Лозове окупанти обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Луганського – спочатку з мінометів калібру 82 мм та кулемету великого калібру, а згодом зі 120-х мінометів, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібру 120 мм та автоматичні гранатомети ворог застосував під час тривалого ранкового обстрілу поблизу Новолуганського.

А в районі Світлодарська з 20:00 упродовж години противник обстрілював позиції наших військ з міномету калібру 120 мм і гранатометів різних систем.

Донецький напрямок

Порушень режиму тиші було 17.

Три рази зі 120-мм мінометів, автоматичних гранатометів, озброєння БМП, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання на підступах до Мар’їнки.

Вночі двічі російсько-окупаційні війська з мінометів 120-го та 82-го калібрів, автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Тарамчука.

Так само два рази противник зі станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів обстрілював захисників населеного пункту Піски.

Зранку з боку окупованої Василівки ворог випустив 6 мін 82-го та 8 мін 120-го калібрів по позиціях наших військ неподалік населеного пункту Новоселівка Друга.

Крім того, 13 розривів артилерійських снарядів 122-го калібру у період з 21:00 до 21:55 зафіксували українські військові біля Чермалика.

Неподалік Водяного ввечері з боку Ужівки окупанти тривалий час вели вогонь з гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї.

В районах Широкиного, Пищевика, Гнутового, Лебединського, Новомихайлівки та Березового противник з різною інтенсивністю застосовував піхотне озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 12 липня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 5 обстрілів.

Луганський напрямок

Після 05:00 противник з боку окупованої Горлівки з протитанкового ракетного комплексу обстріляв опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Зайцевого.

Крім того, з 05:20 до 06:00 окупанти з озброєння бойової машини піхоти та великокаліберних кулеметів вели вогонь по позиціях наших військ неподалік Травневого.

Донецький напрямок

Вночі ворог з боку окупованої Ужівки з ручних протитанкових гранатометів протягом 20 хвилин обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районі Лебединського.

Так само з боку Ужівки вже близько 06:00 російсько-окупаційні війська з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї відкривали вогонь по захисниках Водяного.

Наголошу, що у цей же ранковий час на позиціях українських військ, обладнаних біля Новотроїцького, розірвалися 9 мін калібру 82 мм, випущених з боку окупованого Докучаєвська.

За наявною інформацією, від початку поточної доби втрат у лавах Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ демонструє незацікавленість у вирішенні проблем, пов’язаних з погіршенням морально-психологічного стану у підрозділах з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ)  АК ЗС РФ.

Зокрема, з початку червня ц.р. у підрозділах російсько-окупаційних військ припинено практику проведення заходів щодо запобігання скоєнню військовослужбовцями злочинів і безчинств проти цивільного населення. Наслідком цього стало стрімке зростання кількості випадків їх причетності до розбійних нападів та пограбувань домогосподарств місцевих жителів.

Водночас на пунктах в’їзду/виїзду почастішали випадки безпідставного вилучення окупантами матеріальних цінностей та продовольчих товарів у громадян, які прибувають на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2019/07/12/oos-zvedeni-dani-12-lipnya-2019/