Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 08 червня 2019

ООС: зведені дані – 08 червня 2019

Вчорашня доба в районі проведення операції Об’єднаних сил позначилася суттєвим загостренням. Всього було зафіксовано двадцять вісім збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ. Противник активно використовував міномети і артилерію заборонених калібрів.

Минулої доби у штабі операції Об’єднаних сил обліковано і належним чином задокументовано двадцять вісім ворожих провокацій. У відповідь українські військовослужбовці активно застосовували штатну зброю, аби змусити ворога припинити вогонь.

Внаслідок активних бойових дій, що тривали минулої доби в районі проведення операції, двоє наших військовослужбовців загинули.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким військовослужбовців, які загинули в боях за Україну!

Вічна пам’ять і слава Героям!

Крім того, п’ятеро наших захисників дістали поранення та сім зазнали бойових травмувань.

Усім поранених та травмованих бійців було вчасно евакуйовано та надано кваліфіковану медичну допомогу.

Луганський напрямок

Ворог застосовував зброю сім разів, тричі при цьому ведучи вогонь із забороненої зброї.

Найбільш потужним був вогневий наліт на позиції наших військ біля Новолуганського, про що вже повідомлялося вчора.

Атака почалася о пів на першу ночі, ворожий артилерійський обстріл вівся з напрямку с. Калінінське. За майже годину на позиціях наших військ вибухнули загалом двадцять дев’ять артилерійських та мінометних снарядів великих калібрів. Тоді військовослужбовцям зі складу Об’єднаних сил вдалося придушити вогневі точки противника.

Донецький напрямок

Там вчора сталася найбільша кількість обстрілів за минулу добу, а саме двадцять один.

Тричі російсько-окупаційні війська вели вогонь з мінометів та артилерії. Йдеться, зокрема про райони Мар’їнки, Красногорівки та Новоселівки Другої. Біля останньої вчора ворог застосував артилерійські системи 152-калібру, витративши кілька снарядів, а також міномети 82-го калібру. Сталося це вже наприкінці дня, з 17:55 до 18:10. Обстріл вівся з напрямку н.п. Пантелеймонівка.

У решті районів нашої оборони, а саме біля Павлополя, Гнутового, Новогригорівки, Водяного, Миколаївки та Авдіївки, де також упродовж доби фіксувалися ворожі збройні провокації, противник вів вогонь з піхотного озброєння та БМП.

За повідомленням  Штабу операції Об’єднаних сил, із посиланням на дані української розвідки, минулої доби, влучним вогнем у відповідь на ворожі обстріли, двох бойовиків зі складу російсько-окупаційних військ було знищено та одного поранено.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 08 червня

Від початку вже цієї доби, станом на 12:00 зафіксовано чотири ворожі вогневі провокації. Як свідчать дані штабу операції, ворог продовжує застосовувати артилерію 122-го калібру.

Так, сьогодні вранці в районі н.п. Водяне і Лебединське російсько-окупаційні війська здійснили два потужні вогневі нальоти на наші позиції із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм. О 07:20 в районі Водяного противник витратив 65 снарядів та здійснив 28 пострілів з танків, а біля Лебединського випустив і бік тамтешніх українських позицій 53 снаряди 122 калібру.

Окрім того ворожі постріли фіксувалися цієї ночі біля Широкіного та Красногорівки, де окупант вів вогонь з кулеметів великих калібрів.

Внаслідок ворожого артилерійського вогню сьогодні один військовослужбовець зазнав бойового травмування, і наразі отримує медичну допомогу.

Незважаючи на ворожі збройні провокації, наші оборонці мужньо тримають позиції та надійно контролюють противника по всій лінії бойового протистояння.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/06/08/oos-zvedeni-dani-08-chervnya-2019/