Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 03 червня 2019

ООС: зведені дані – 03 червня 2019

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення зменшилася утричі – до п’яти. Водночас, більше половини з облікованих обстрілів відбулися із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм.

Противник випустив у наш бік загалом 10 мін калібру 82 мм.

Жоден з українських військовослужбовців за минулу добу не загинув і не був поранений.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 2 червня було знищено одного окупанта.

Луганський напрямок

Обстрілів за минулу добу було 2.

Під час першого, що розпочався після 01:00 ночі і тривав 50 хвилин, противник випустив 4 міни калібру 82 мм, а також вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новгородського.

Станкові і ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю окупанти використали і під час другого обстрілу, зафіксованого після 20:00 в районі Майорська.

Донецький напрямок

Противник так само проявляв активність вночі та ввечері і загалом порушив режим тиші тричі.

Так, з 02:00 ночі ворог протягом 35 хвилин з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстрілював опорні пункти наших військ неподалік Гнутового.

Ближче до 21:00 3 розриви 82-мм мін на своїх позиціях зафіксували військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля населеного пункту Піски.

Ще 3 міни калібру 82 мм окупанти у період з 23:00 до 23:20 випустили по захисниках Мар’їнки, а також вели вогонь з ручних протитанкових і підствольних гранатометів.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 3 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 3 рази.

На Луганському напрямку за період з 07:15 до 07:55 противник випустив 24 міни 120-го калібру, вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів у бік опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил поблизу міста Попасна.

На Донецькому напрямку ворог зранку з боку населеного пункту Крута Балка по черзі обстріляв наших воїнів, які виконують бойові завдання в районі Кам’янки та Новоселівки Другої.

Зокрема, по захисниках Кам’янки окупанти після 05:00 протягом 35 хвилин вели вогонь з протитанкових ракетних комплексів, станкових протитанкових гранатометів та зенітних установок ЗУ-23-2. Також протитанкові ракетні комплекси і станкові протитанкові гранатомети противник використав під час обстрілу позицій українських військ неподалік Новоселівки Другої з 07:15 до 07:55.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

На кожний обстріл противника наші підрозділи відповіли вогнем з чергових засобів, втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ нарощує інженерне обладнання позицій з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, активізувались роботи з обладнання позицій т.зв. “другої лінії оборони”, які передбачається посилювати резервами, сформованими у т.ч. за рахунок сил і засобів т.зв. “республіканських міністерств внутрішніх справ та надзвичайних ситуацій”.

Зазначені позиції по всьому периметру їх розташування в авральному порядку обладнуються мінно-вибуховими загородженнями з використанням протитанкових та протипіхотних мін. Разом з тим, поспішність дій противника з мінування території, за відсутності взаємодії між підрозділами, призводить до чисельних підривів російських військовослужбовців на власних мінах. Так, упродовж останніх трьох діб з вказаних причин загинули чотири військовослужбовці російсько-окупаційних військ.

Водночас, мінування окупантами додаткових ділянок у тилу підвищує рівень небезпеки для цивільного населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/06/03/oos-zvedeni-dani-03-chervnya-2019/