Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 червня 2019

ООС: зведені дані – 22 червня 2019

Активність російсько-окупаційних військ на лінії фронту зросла. Противник 7 разів застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь по наших воїнах з гранатометів різних систем, озброєння бойової машини піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Протягом минулої доби обліковано 25 прицільних ворожих обстрілів. Загалом противник випустив у наш бік 115 мін калібрів 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів за минулу добу один український воїн отримав бойове травмування.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 21 червня чотирьох окупантів було поранено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 9 обстрілів.

Тривалий і потужний обстріл зафіксовано поблизу Луганського, де окупанти з 06:10 до 08:20 з боку населеного пункту Нижнє Лозове вели вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил зі 120-х та 82-х мінометів, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Неподалік Південного з 09:30 ранку противник 10 хвилин обстрілював наші позиції з мінометів калібру 120 мм, озброєння бойової машини піхоти, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

Крім того, зранку з боку окупованого Доломітного двічі з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Новолуганського.

До вечора обстановка на лінії зіткнення на Луганському напрямку була спокійною.

Водночас, ввечері російсько-окупаційні війська з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї відкривали вогонь в районах Катеринівки, Зайцевого та Південного.

А поблизу Новгородського окупанти двічі влаштували обстріли обладнаних тут позицій підрозділів Об’єднаних сил, використовуючи не лише зазначене піхотне озброєння, а й міномети калібру 82 мм.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 16 разів.

Найбільшу кількість обстрілів – чотири – було зафіксовано неподалік Водяного. Тут же обліковано факти застосування ворогом, окрім гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, і заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Ще один раз 120-й міномет окупанти застосували поблизу Красногорівки, тут на позиціях наших військ з 21:25 до 21:40 розірвалися 7 мін зазначеного калібру.

Усі решта обстрілів на напрямку противник здійснив із використанням піхотного озброєння.

Зокрема, по три рази російсько-окупаційні війська вели вогонь: на підступах до Авдіївки – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а неподалік Лебединського – з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Також з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог з опівночі протягом 20 хвилин обстрілював військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Опитного.

Станкові протитанкові гранатомети ворог застосовував біля населених пунктів Новотроїцьке та Піски, станкові і ручні протитанкові гранатомети – неподалік Новомихайлівки, великокаліберний кулемет – поблизу Новоселівки Другої.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 22 червня

Станом на 12:00 кількість обстрілів з боку російсько-окупаційних військ становить 9, у тому числі із застосуванням 120-го та 82-го мінометів – 3.

На Луганському напрямку з 08:30 упродовж 20 хвилин противник випустив 18 мін 82-го калібру та вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Нижньотепле.

Приблизно у цей же час зафіксовано обстріл наших позицій неподалік Південного з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку ворог вночі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї вів вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання в районах Водяного, Старогнатівки та Широкиного.

Близько 5-ї ранку одна 120-мм міна розірвалася на наших позиціях поблизу Красногорівки.

З 06:30 ранку протягом півгодини противник зі станкових протитанкових гранатометів обстрілював наших захисників Гнутового.

А після 08:00 влаштував 15-хвилинну провокацію із використанням кулеметів великого калібру та стрілецької зброї біля Павлополя.

Крім того, у період з 10:45 до 11:30 окупанти з боку населеного пункту Азов випустили 8 мін калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Водяного.

За наявною інформацією, від початку поточної доби один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення і наразі перебуває у медичному закладі. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Майже на кожен обстріл противника наші воїни відповідали вогнем з чергових засобів.

Втрати ворога уточнюються.

Ситуація на лінії зіткнення перебуває під надійним контролем підрозділів Об’єднаних сил.

 

http://mediarnbo.org/2019/06/22/oos-zvedeni-dani-22-chervnya-2019/