Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 02 червня 2019

ООС: зведені дані – 02 червня 2019

Російсько-окупаційні війська порівняно з попередньою добою на третину збільшили кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Двічі противник застосував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм та міномети калібру 82 мм.

Таким чином, протягом минулої доби обліковано 15 прицільних ворожих обстрілів. Противник випустив у наш бік загалом 20 артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 5 мін калібру 82 мм.

Внаслідок обстрілів минулої доби один військовослужбовець Об’єднаних сил зазнав поранення, наразі він перебуває у медичному закладі.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 1 червня двох окупантів було знищено, ще двох – поранено.

Донецький напрямок

Усі випадки порушення ворогом режиму тиші мали місце тут.

Ніч та ранок тут минули спокійно. Окупанти почали проявляти активність після опівдня, коли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли наших військовослужбовців, які виконують бойові завдання неподалік Верхньоторецького. Другий раз за добу поблизу цього населеного пункту противник влаштував обстріл з цієї ж зброї у період з 19:25 до 19:40. Обидва рази вогонь вівся з боку Пантелеймонівки.

Так само по 2 рази за добу російсько-окупаційні війська обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил на підступах до Авдіївки та біля Новоселівки Другої. При цьому, якщо захисників Авдіївки ворог обстрілював зі стрілецької зброї та ручних протитанкових гранатометів, то в районі Новоселівки Другої наші військові опинилися спочатку під вогнем з артилерійських систем 122-го калібру та великокаліберних кулеметів, а за короткий проміжок часу – з озброєння бойової машини піхоти.

Найбільше обстрілів – 4, було обліковано в районі Павлополя. 2 з них відбулося у період з 16:00 до 16:50 із застосуванням гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Ще 2 ворожі обстріли з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тут мали місце з 20:00 до 22:00.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки і Піщевика окупанти після 22:00 та 23:30 ночі відповідно обстріляли зі станкових протитанкових гранатометів.

Військовослужбовців Збройних Сил України, які перебувають на передньому краї оборони в районі Водяного противник з 20:10 протягом майже 40 хвилин обстрілював зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

На позиціях наших військ біля населеного пункту Піски ввечері було зафіксовано 5 розривів мін калібру 82 мм.

Крім того, 15-хвилинну вогневу провокацію із використанням стрілецької зброї російсько-окупаційні війська влаштували поблизу Опитного.

Луганський напрямок

Ворожих обстрілів не зафіксовано.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 02 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 2 рази у темну пору доби.

На Луганському напрямку після 1-ї години ночі противник з боку шахти Гагаріна випустив 4 міни калібру 82 мм, а також вів вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новгородського.

На Донецькому напрямку з 02:00 ночі ворог протягом 35 хвилин з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї обстрілював опорні пункти наших військ неподалік Гнутового.

Жоден з українських військовослужбовців протягом поточної доби не загинув і не був поранений.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/06/02/oos-zvedeni-dani-02-chervnya-2019/