Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 19 червня 2019

ООС: зведені дані – 19 червня 2019

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій на лінії зіткнення, порівняно з попередньою добою, зменшилася утричі. Противник чотири рази застосовував заборонені Мінськими угодами міномети калібру 120 та 82 мм, а також обстрілював наших захисників з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Протягом минулої доби обліковано 11 прицільних ворожих обстрілів. Противник загалом випустив у наш бік 44 міни калібрів 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів за минулу добу троє українських захисників зазнали поранень, а два отримали бойові травмування.

Втрати ворога за минулу добу уточнюються.

Луганський напрямок

Відбулося 6 обстрілів.

Зранку та надвечір окупанти спочатку з мінометів 82-го калібру, а згодом з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Троїцького.

З автоматичних гранатометів ворог обстрілював позиції наших військ: двічі – в районі Новолуганського та один раз – біля Травневого.

Військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Луганського, вночі були обстріляні з автоматичних гранатометів і кулеметів великого калібру. Вогонь окупанти вели з боку населеного пункту Логвинове протягом 20 хвилин.

Варто підкреслити, що мобільною групою української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснено фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту Золоте-4, що на Луганщині.

Близько 2-ї години дня 18 червня російсько-окупаційні війська з напрямку Золоте-5 обстріляли населений пункт Золоте-4, застосувавши протитанковий ракетний комплекс.

На місці обстрілу, у 30 метрах від житлового будинку по вулиці Видній, утворилася велика вирва від розриву протитанкової керованої ракети. На щастя, обійшлося без жертв.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 5 разів.

Після 04:00 ранку за 15 хвилин російсько-окупаційні війська випустили 15 мін калібру 82 мм по наших оборонцях Авдіївки.

Другий сплеск ворожої активності припав на вечірній час.

Близько 19:00 20-хвилинний обстріл зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї було зафіксовано неподалік Красногорівки.

Зі стрілецької зброї окупанти з о пів на восьму вечора протягом 30 хвилин обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Верхньоторецького, а після восьмої вечора упродовж 35 хвилин – захисників Водяного.

Наприкінці доби чотири 120-мм міни розірвалися на позиціях наших військ біля населеного пункту Піски.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 19 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли.

На Луганському напрямку окупанти з 10:35 до 10:50 з боку населеного пункту Калинове з автоматичних гранатометів вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Троїцького.

Решта 3 обстріли відбулися у нічний час на Донецькому напрямку.

Близько 01:00 години ночі 20-хвилинний ворожий обстріл з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів зафіксовано в районі Миколаївки.

Крім того, у період з 01:00 до 01:30 ночі противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляв позиції наших військ поблизу Лебединського, а також влаштував 10-хвилинну провокацію із застосуванням стрілецької зброї біля Мар’їнки.

З глибоким сумом змушені повідомити, що за поточну добу внаслідок ворожих обстрілів один український воїн загинув.

Висловлюємо щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам загиблого Героя.

Одного військовослужбовця Збройних Сил України з пораненням евакуйовано до медичного закладу для надання необхідної допомоги.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військ уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ вживає заходів для підтримання високої готовності передових підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ до застосування.

Зокрема, запроваджено практику проведення дострокових ротацій військовослужбовців, у яких відмічається зниження рівня морально-психологічного стану та небажання виконувати завдання на передових позиціях. Водночас, у передових підрозділах противника зростає кількість військовослужбовців з числа колишніх в’язнів колоній, яких звільняють по амністії за згоду проходити військову службу.

При цьому, російські окупаційні адміністрації окремих засуджених мотивують т.зв. “змінами у законодавстві”, які дозволять поновлювати їх у позбавлених раніше військових званнях.

 

 

http://mediarnbo.org/2019/06/19/oos-zvedeni-dani-19-chervnya-2019/