Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 15 червня 2019

ООС: зведені дані – 15 червня 2019

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська дещо зменшили загальну кількість обстрілів наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Водночас, противник продовжував досить активно застосовувати заборонені Мінськими домовленостями 122 мм артилерію, а також міномети калібру 120 та 82 мм.

Протягом минулої доби обліковано 24 прицільних ворожих обстріли. Противник загалом випустив у наш бік 28 артилерійських снарядів калібру 122 мм, а також 43 міни калібрів 120 та 82 мм.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник зазнав поранення. Наразі йому надається необхідна медична допомога.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 14 червня знищено одного окупанта.

Луганський напрямок

Тут відбулося 9 обстрілів.

З 82-мм мінометів, а також гранатометів різних систем були обстріляні: з 07:40 до 08:00 – опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік міста Попасна, а з 20:30 до 21:20 – позиції наших військ біля населеного пункту Золоте-4.

Тричі за добу окупанти відкривали вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Південного. З 04:35 до 05:00 ранку ворог застосовував тут ручні протитанкові і автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю. З 16:30 упродовж 1 години 20 хвилин з боку окупованої Горлівки вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. А після 21:00 використав під час годинного обстрілу усе перелічене піхотне озброєння.

Близько 08:00 ранку ворожий обстріл з автоматичних гранатометів було зафіксовано неподалік Новгородського.

Зрештою, останнім часом вже традиційно, російсько-окупаційні війська вкотре порушили режим припинення вогню в районі Станиці Луганської. У період з 20:45 до 23:55 з боку Миколаївки вони влаштували аж 3 провокації із застосуванням стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 15 разів.

Російсько-окупаційні війська 5 разів відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Мар’їнки. З 05:00 до опівдня на цій ділянці фронту вибухнули 28 артилерійських снарядів калібру 122 мм та сім 82 мм мін, також ворог здійснив обстріл зі станкових протитанкових гранатометів. У вечірній час тут мав місце півгодинний обстріл з ручних протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї, і знову розривалися ворожі 120-ти і 82-мм міни.

Решта обстрілів на напрямку відбулися у вечірній час і вночі.

По 2 рази окупанти обстріляли позиції наших військ в районах Павлополя і Водяного, використовуючи гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети.

З мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру російсько-окупаційні війська протягом години з боку Старомихайлівки вели вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Красногорівки.

Позиції підрозділів Об’єднаних сил поблизу Широкиного, Тарамчука і Піщевика противник обстрілював з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Ворожі постріли з кулеметів великого калібру лунали біля Гнутового, зі стрілецької зброї – неподалік Лебединського.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 15 червня

Станом на 12:00 російсько-окупаційні війська здійснили 8 обстрілів, по 4 на кожному з напрямків.

На Луганському напрямку усі 4 обстріли зафіксовані в районі Станиці Луганської. Тут вночі противник влаштував 2 короткотривалі провокації з використанням підствольних гранатометів та стрілецької зброї. Водночас, 2 ранкові вогневі провокації, хоча й були так само нетривалими, проте вже із застосуванням не лише підствольних, а й ручних протитанкових гранатометів.

На Донецькому напрямку ворог вночі з ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру понад годину вів вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Лебединського.

З 04:00 до 04:25 десять 120 мм та двадцять 82 мм мін розірвалися на підступах до Авдіївки. Їх окупанти випустили з боку Спартака.

Зранку зі стрілецької зброї були обстріляні позиції наших військ поблизу Новотроїцького, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – біля Красногорівки. Обидва обстріли тривали по 20 хвилин.

За наявною інформацією, втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Втрати ворога в результаті вогню у відповідь з боку наших військових уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

 

http://mediarnbo.org/2019/06/15/oos-zvedeni-dani-15-chervnya-2019/