Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 01 червня 2019

ООС: зведені дані – 01 червня 2019

Загальна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил порівняно з попередньою добою суттєво не змінилася. Російсько-окупаційні війська не припиняли порушувати режим припинення вогню, періодично застосовуючи озброєння заборонених калібрів.

Загалом за вчорашню добу в районі проведення операції нараховано десять фактів порушення режиму тиші з боку противника, п’ять з яких сталися із застосуванням зброї важкого калібру.

Внаслідок бойових дій, що тривали минулої доби на сході України, жоден український воїн не загинув. Разом з тим, двоє військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил дістали поранення, і наразі лікуються у військових госпіталях.

За повідомленням штабу операції, із посиланням на дані української розвідки, минулої доби п’ятьох окупантів зі складу російсько-окупаційних військ було поранено.

Луганський напрямок

Минулої доби противник відкривав вогонь двічі, і в обох випадках це були обстріли з артилерії та мінометів.

Ворожі обстріли зафіксовано в ніч з 30 на 31 травня неподалік н.п. Травневе та Новолуганське. В районі першого противник здійснив один постріл з гармати 122 калібру, а біля Новолуганського витратив чотири міни з міномету 82 калібру, щоправда, додатково ведучи вогонь з кулеметів. Обстріли велися зі сторони селищ Гольмівський та Байрак. На ці провокації наші війська не відповідали, аби не наразити на небезпеку мирних мешканців, які проживають у згаданих населених пунктах.

Решта доби на Луганському напрямку минула без ворожих вогневих провокацій.

Донецький напрямок

Вісім разів за добу російсько-окупаційні війська відкривали вогонь у смузі дій згаданого оперативно-тактичного угруповання.

Обстріли противник розпочав вдосвіта, і закінчив вже пізно ввечері. Під ворожим вогнем упродовж доби перебували позиції Об’єднаних сил неподалік Мар’їнки, Красногорівки, Старогнатівки, Авдіївки та с. Водяного. У згаданих районах окупанти застосовували станкові протитанкові гранатомети  та стрілецьку зброю. Водночас, тричі вогонь російсько-окупаційними військами вівся з мінометів калібру 82 мм, із загальною витратою чотирнадцять снарядів. Йдеться, зокрема про наші оборонні укріплення біля н.п. Мар’їнка, Красногорівка та Водяне.

На переважну більшість цих провокацій противник отримав достойну відсіч від військовослужбовців Збройних Сил України.

Так, шість разів наші захисники вели вогонь у відповідь з автоматичних гранатометів та озброєння бойових машин піхоти. Варто підкреслити, що заборонене озброєння українські військовослужбовці не застосовували.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 01 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції Об’єднаних сил ворожих обстрілів поки не фіксувалося,  бойових втрат у лавах український військ немає. Ситуація залишається повністю контрольованою підрозділами Збройних Сил України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/06/01/oos-zvedeni-dani-01-chervnya-2019/