Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 09 травня 2019

ООС: зведені дані – 09 травня 2019

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших позицій на лінії зіткнення зменшилася за добу до 11. У двох випадках противник застосував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм.

Загалом протягом минулої доби обліковано 11 прицільних обстрілів наших позицій.

З глибоким сумом змушені повідомити про непоправну втрату в лавах Об’єднаних сил – внаслідок ворожих обстрілів минулої доби загинув один український військовослужбовець.

Щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Чотирьох наших воїнів з пораненнями доставлено до медичних закладів для надання необхідної допомоги.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 8 травня одного окупанта було знищено, ще п’ятьох – поранено. Також наші підрозділи знищили вантажівку противника.

Луганський напрямок

6 мін зазначеного калібру розірвалися на позиціях підрозділів Об’єднаних сил біля Новотошківського після 18:00.

Так само у вечірній час, з 17:35 до 18:00 ворог з боку шахти Гагаріна зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, а також кулеметів великого калібру обстріляв військовослужбовців Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік населеного пункту Залізне.

Донецький напрямок

Міномет 82-го калібру окупанти після 19:00 застосували поблизу Павлополя, випустивши по наших захисниках 5 мін. Відзначу, що опорні пункти українських військ в районі цього населеного пункту за добу російсько-окупаційні війська обстрілювали найчастіше – загалом 3 рази. Зокрема, після 03:00 упродовж 35 хвилин противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, а з 17:00 до 18:25 – зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру.

Двічі за добу були обстріляні захисники Богданівки. На цій ділянці фронту окупанти з боку населеного пункту Вікторівка о 18:30 вечора здійснили 10-хвилинний провокаційний обстріл з великокаліберних кулеметів, а з 19:40 до 20:05 вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська використовували під час обстрілів у світлу пору доби позицій підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік Мар’їнки, Опитного, Лебединського та Старогнатівки.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 09 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, обстрілів з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/05/09/oos-zvedeni-dani-09-travnya-2019/