Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 22 травня 2019

ООС: зведені дані – 22 травня 2019

Протягом 21 травня російсько-окупаційні війська вдвічі зменшили кількість обстрілів оборонних позицій захисників України, у порівнянні з позаминулою добою: 5 проти 10. При цьому, озброєння, що заборонене Мінськими угодами окупанти вчора не застосовували.

Отже, загалом протягом минулої доби, 21 травня, російсько-окупаційні війська здійснили 5 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

За наявною інформацією, внаслідок ворожих обстрілів троє Українських героїв протягом минулої доби отримали поранення різних ступенів. Їх було евакуйовано до медичних закладів.

Луганський напрямок

Ворог вчора здійснив 1 прицільний обстріл позицій Об’єднаних сил в районі н.п. Шуми. З 16:45 з напрямку від шахти ім. Ізотова біля окупованої Горлівки противник вів вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів. Під прикриттям цього обстрілу із вказаних зразків, зафіксовано ведення вогню ворожим снайпером.

Наші захисники здійснювали контрснайперські заходи.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська загалом порушили режим тиші 4 рази. Усі ворожі обстріли противник здійснив на приморській ділянці нашої оборони.

Близько 01:00 ночі з напрямку від окупованого села Азов ворог вів півгодинний обстріл наших захисників Водяного, застосовуючи гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Після 01:10 окупанти вели вогонь з великокаліберних кулеметів по позиціях наших воїнів в районі н.п. Гнутове. Противник вів обстріл протягом півгодини від села Верхньошироківське.

Після відносно тривалого затишшя, з 18:00 російсько-окупаційні війська поновили порушення режиму тиші, здійснивши 2 обстріли позицій захисників України в районі Павлополя.

Спочатку о 18:15, а потім з 20:45 ворог відкривав вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Захисники України вели вогонь у відповідь з чергових вогневих засобів адекватно придушуючи ворожу збройну активність. Тому ворожі обстріли були нетривалими.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 13 травня

За наявною інформацією, від початку поточної доби станом на 12:00 обстрілів позицій захисників України з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

За попередньою інформацією Штабу операції Об’єднаних сил, сьогодні зранку 8 військовослужбовців Збройних Сил України зі складу Об’єднаних сил, рухаючись на вантажному автомобілі в районі н.п. Новотроїцьке, відхилилися від визначеного маршруту і потрапили на тимчасово-окуповану територію, де були затримані бойовиками збройних формувань Російської Федерації.

Штаб інформує, що Командування Об’єднаних сил вживає усіх можливих заходів для визначення місця перебування та повернення військовослужбовців.

Військовою прокуратурою внесено відомості до єдиного державного реєстру досудових розслідувань та проводяться слідчі дії.

Зазначимо, що усю оперативну інформацію про події та обстановку в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на території Донецької та Луганської областей ви можете дізнатися на офіційній сторінці прес-центру операції Об’єднаних сил у Facebook.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації вживають заходи з посилення контролю населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областей. Зокрема, представниками т.зв. «силових структур» окупантів розпочато перевірку громадян, проживаючих в приватних оселях на наявність у них документів на право власності, у т.ч. на земельні ділянки.

Не виключається, що зазначені заходи проводяться з метою виявлення та подальшої т.зв. «націоналізації» будівель та земельних ділянок, власники яких вибули для проживання на підконтрольну українській владі територію.

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2019/05/22/oos-zvedeni-dani-22-travnya-2019/