Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 18 травня 2019

ООС: зведені дані – 18 травня 2019

Загальна кількість обстрілів наших позицій російсько-окупаційними військами за добу, порівняно з попередньою, знову дещо зменшилася. Водночас, інтенсивність застосування противником забороненого Мінськими домовленостями озброєння залишалася високою.

Загалом протягом минулої доби обліковано 7 прицільних обстрілів наших позицій. Противник випустив у наш бік п’ятнадцять 122 мм артилерійських снарядів, а також 48 мін 120-го та 82-го калібрів.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби один український воїн зазнав поранення. Наразі він перебуває в одному з військових мобільних госпіталів, де отримує необхідну медичну допомогу.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вогнем у відповідь 17 травня двох окупантів було знищено, ще 12 – поранено.

Луганський напрямок

Тут відбулося 4 прицільних обстріли.

У період з 06:50 до 07:25 ворог з боку міста Первомайськ випустив у бік обладнаних неподалік населеного пункту Золоте-4 позицій Об’єднаних сил 15 артилерійських снарядів калібру 122 мм. Ще один раз у цьому районі наші військовослужбовці були обстріляні після 17:00 години з міномету калібру 82 мм.

82 мм міномет окупанти також застосували після 18:00 поблизу селища міського типу Новгородське – за 45 хвилин на обладнаних тут позиціях українських військ розірвалися 26 мін.

Біля Кримського російсько-окупаційні війська з опівдня 15 хвилин вели вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Донецький напрямок

Окупанти порушували режим тиші тричі.

Тут міномети 120-го калібру, а також станкові протитанкові гранатомети ворог використав під час тривалого вечірнього обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя.

Крім того, вночі з боку Верхньошироківського з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були обстріляні військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання поблизу Гнутового, а в обідню пору з автоматичних станкових гранатометів – захисники Новотроїцького.

Обстановка на лінії фронту станом на сьогодні, 18 травня

Протягом ночі та під ранок противник проявляв активність на Луганському напрямку, де здійснив 3 обстріли в районі Кримського.

Зокрема, з 02:20 до 02:40 з боку населеного пункту Сентянівка ворог вів вогонь з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Так само з боку Сентянівки близько 04:00 ворог за 35 хвилин випустив по українських опорних пунктах п’ятнадцять 120 мм мін.

З 04:30 захисники Кримського нарахували на своїх позиціях ще 12 розривів мін – по шість 120-го та 82-го калібрів. Цього разу окупанти вели вогонь з боку населеного пункту Донецький.

Внаслідок обстрілів з початку поточної доби двоє військовослужбовців Об’єднаних сил з пораненнями були евакуйовані для надання медичної допомоги.

На кожний обстріл наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил надійно контролюють ситуацію на лінії зіткнення.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/05/18/oos-zvedeni-dani-18-travnya-2019/