Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 07 квітня 2019

ООС: зведені дані – 07 квітня 2019

Протягом 6 квітня обстановка на лінії бойового зіткнення залишалася в основному без суттєвих змін. Російсько-окупаційні війська продовжували вести обстріли позицій Українських захисників із мінометів.

Загалом протягом минулої доби, 6 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 14 прицільних обстрілів. Зокрема, окупанти випустили по наших оборонних позиціях близько 60 мін 120-го та 82-го калібрів.

За повідомленням розвідки Штабу ООС, внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь нашими оборонцями, у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі.

На превеликий жаль, минула доба в районі відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на сході України знову принесла непоправні втрати. Внаслідок ворожих обстрілів загинули двоє наших героїв, 1996 та 1997 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким наших захисників, а також їх бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Окрім цього, вчора вдень зафіксовано чергове свідоме порушення російсько-терористичними військами норм міжнародного гуманітарного права – обстріл мирного населення вздовж лінії розмежування.

О 12:00 окупанти випустили декілька мін калібру 120 мм по н.п. Золоте-4. Внаслідок цього ганебного обстрілу, російсько-терористичні війська  пошкодили житловий будинок по вул. Перша Вільна. На щастя, за наявною інформацією, постраждалих серед цивільних осіб немає.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська 4 рази вели збройні провокації, щоразу застосовуючи заборонене Мінськими угодами озброєння.

О 01:20 ворог розпочав мінометний обстріл оборонців Зайцевого. Протягом 20 хвилин з напрямку від окупованого смт Гольмівське, противник випустив 20 мін калібру 120 мм.

Зранку та вдень спостерігалося відносне затишшя, але ввечері окупанти продовжили мінометні обстріли.

З 17:20 до 18:00, а потім з 19:05 російсько-окупаційні війська випустили загалом 13 мін калібру 82 мм, та вели обстріли з гранатометів та великокаліберних кулеметів по нашим оборонцям Золотого-4.

З 23:30 до опівночі захисники хутора Вільний зафіксували розриви декількох ворожих мін 82-го калібру. Також окупанти вели тут вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська знову здійснили значно більшу кількість прицільних обстрілів. Захисниками України зафіксовано 10 ворожих збройних провокацій.

Вночі ворог вів вогонь з АГС та великокаліберних кулеметів по оборонцям Широкиного, з СПГ та стрілецької зброї – поблизу Старогнатівки.

Близько 07:00 ранку наші захисники Павлопіля зафіксували розриви 7 ворожих мін 120-го калібру.

З 08:50, протягом півгодини окупанти вели вогонь з гранатометів та великокаліберних кулеметів в районі Опитного.

Після відносного затишшя, з 15:20 противник застосував озброєння БМП та великокаліберні кулемети по оборонцях Пісків.

Також російсько-окупаційні війська вели вдень та ввечері вогонь з гранатометів по позиціях Об’єднаних сил в районі Авдіївки, Чермалика та Красногорівки.

Після 17:45 з напрямку від міста Ясинувата, окупанти випустили 10 мін 82-го калібру по захисниках Авдіївки.

З мінометів цього ж калібру ворог вів обстріл наших оборонців Павлопіля. З 18:25 від окупованого села Верхньошироківське противник випустив 5 мін.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 6 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 зафіксовано 3 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог застосовував міномети різних калібрів.

Одразу з опівночі, бойові дії тривали протягом майже двох годин в районі Широкиного. З напрямку від Саханки окупанти вели вогонь по позиціям підрозділів Об’єднаних сил з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

З 06:45 з напрямку від окупованого селища Молодіжне, противник здійснив мінометний обстріл захисників Катеринівки. Тут зафіксовано близько 10 розривів від ворожих мін 120-го та 82-го калібрів.

З 09:00 до 10:00 ворог вів обстріл оборонців Гнутового. Від села Верхньошироківське окупанти випустили 6 мін калібру 82 мм, та вели вогонь з гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Захисники України щоразу вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби, з метою придушення ворожої збройної активності.

За наявною інформацією, втрат від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів серед наших захисників України немає.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/07/oos-zvedeni-dani-07-kvitnya-2019/