Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 04 квітня 2019

ООС: зведені дані – 04 квітня 2019

Протягом 3 квітня російсько-окупаційні війська продовжували свідомі збройні провокації проти підрозділів Об’єднаних сил на лінії бойового зіткнення. Кількість ворожих обстрілів зменшилася майже вдвічі, порівняно з попередньою добою. При  цьому окупанти продовжують застосовувати заборонене Мінськими угодами озброєння по позиціях захисників України.

Загалом протягом минулої доби, 3 квітня, російсько-окупаційні війська здійснили 6 прицільних обстрілів. При цьому, окупанти випустили по наших позиціях близько 30 мін різних калібрів.

Внаслідок адекватного ведення вогню у відповідь нашими мужніми захисниками, за повідомленням розвідки Штабу ООС, протягом минулої доби у складі російсько-окупаційних військ є втрати у живій силі. Також наші військові знешкодили бойову машину піхоти російсько-окупаційних військ.

Втрат протягом минулої доби внаслідок ворожих обстрілів серед наших Українських героїв немає.

Луганський напрямок

Наші військові зафіксували 4 прицільні обстріли з боку російських окупантів. Усі збройні провокації противник здійснив ввечері.

Так, з 20:20, з напрямку від окупованої Сентянівки ворог випустив 14 мін 120-го та 82-го калібрів по позиціях Об’єднаних сил в районі Кримського.

З 21:00 наші оборонці Новолуганського зафіксували розриви декількох ворож мін калібру 82 мм. Також тут окупанти застосовували гранатомети різних типів та стрілецьку зброю.

В обох випадках захисники України адекватно застосовуючи чергові вогневі засоби, без порушення Мінських угод, протягом 15 хвилин придушували ворожу збройну активність.

Також з 21:00 російсько-окупаційні війська продовжили мінометний обстріл позицій наших оборонців Кримського. Знову ж з напрямку Сентянівки окупанти протягом 20 хвилин випустили 12 мін калібру 82 мм.

З 23:00 зафіксоване чергове порушення режиму тиші з боку російських окупантів в районі Станиці Луганської. Протягом 20 хвилин з напрямку Миколаївки ворог вів обстріл зі стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил традиційно дотримувалися тут режиму тиші.

Донецький напрямок

Окупанти здійснили 2 прицільні обстріли наших оборонних позицій.

Бойові дії тривали з 13:50 протягом години в районі Новотроїцького. Тут противник вів вогонь з гранатометів різних типів та великокаліберних кулеметів.

З 17:15, понад годину, російсько-окупаційні війська вели обстріли з цих же видів зброї по наших оборонцях Лебединського.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та щоразу застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 4 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вже 2 прицільних обстріли. Обидва ворог здійснив на приморській ділянці нашої оборони, в районі Лебединського.

З близько 07:00 ранку, з напрямку Саханки окупанти випустили 3 міни 82-го калібру, та протягом півгодини вели вогонь з великокаліберних кулеметів.

З близько 10:00 від окупованої Ужівки противник випустив по оборонцям Лебединського 4 міни вже 120-го калібру.

За наявною інформацією, втрат від початку поточної доби внаслідок ворожих обстрілів серед захисників України немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ посилює бойові можливості з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ під виглядом проведення контрольних перевірок за зимовий період навчання. Зокрема, частину підрозділів російських окупаційних військ приховано виведено у райони зосередження. При цьому, противником інтенсивно проводяться тренування з управління вогнем артилерійських і мінометних підрозділів, які нібито, з метою перевірки, прибули у райони передових позицій по навчальній тривозі.

Водночас на основних і запасних пунктах управління військами, противником розгорнуто оперативні групи, які здійснюють уточнення та розподіл для ураження цілей (об’єктів) серед підрозділів, залучених до тренувань.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

З метою вшанування наших кращих захисників, які мужньо та героїчно виконують бойові завдання із оборони України від збройної агресії Росії на Сході нашої країни, продовжується нагородження військовослужбовців та працівників ЗС України державними нагородами та заохочувальними відзнаками Міноборони

За інформацією Департаменту кадрової політики Міноборони України, з початку 2019 року, станом на 3 квітня, за зразкове та професійне виконання обов’язків, державними нагородами нагороджено 227 та заохочувальними відомчими відзнаками – 1755 військовослужбовців та працівників ЗС України.

Статус учасника бойових дій з початку російської збройної агресії отримали понад 257 тисяч 800 військовослужбовців та працівників ЗС України – учасників Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/04/oos-zvedeni-dani-04-kvitnya-2019/