Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 28 квітня 2019

ООС: зведені дані – 28 квітня 2019

Протягом доби, що минула, 27 квітня, на лінії бойового зіткнення спостерігалося певне зменшення активності російсько-окупаційних військ: 13 обстрілів проти 23, що ворог здійснив позаминулої доби. Зокрема, вчора окупанти лише один раз застосували заборонене Мінськими угодами озброєння. Так, більшість збройних провокацій окупантів відбувалася із застосуванням гранатометів та іншого піхотного озброєння.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська здійснили 13 прицільних обстрілів наших позицій.

Адекватними оборонними діями наші мужні захисники – військовослужбовці підрозділів Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність. Зазначимо, що українські військові застосовують під час ведення вогню у відповідь лише чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди.

За даними розвідки Штабу ООС, протягом минулої доби у окупантів є втрати у живій силі.

На жаль, вчора, внаслідок ворожих обстрілів отримав поранення один наш військовий. Його було евакуйовано до військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я нашого захисника – задовільний.

Луганський напрямок

Нашими мужніми захисниками зафіксовано 3 провокаційні ворожі обстріли.

З 17:00 російсько-окупаційні війська розпочали обстріл з СПГ наших оборонців Луганського. Ворог  протягом 50 хвилин застосовував гранатомети з напрямку від окупованого села Калинівка.

З 19:55, протягом півгодини, від Горлівки російські окупанти цілили з великокаліберних кулеметів по позиціям підрозділів Об’єднаних сил поблизу смт Південне.

Окрім цього, ввечері, з 22:15 зафіксовано нетривалий ворожий обстріл зі стрілецької зброї в районі Новоолександрівки.

Донецький напрямок

Російсько-окупаційні війська знову здійснювали більшу кількість збройних провокацій. Тут наші захисники перебували під ворожим вогнем 10 разів.

Протягом минулої доби, з перервою з 10:00 до 16:00, окупанти здійснювали обстріли в районі н.п. Лебединське, Новоселівка Друга, Красногорівка, Новотроїцьке, Павлопіль, Чермалик, Піски та Піщевик. Тут ворог застосовував переважно великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, а також гранатомети різних систем.

Окрім цього, після 18:25 наші захисники Павлополя зафіксували розриви 6 ворожих мін 82-го калібру.

А з 18:50 окупанти протягом півтори години вели обстріл по оборонцях Чермалика із зенітної установки ЗУ-23-2 та гранатометів.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 28 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 провокаційний обстріл.

З 04:30 ворог застосував гранатомети різних систем по нашим оборонцям Кримського. Наші захисники дали адекватну відповідь.

Наші Українські герої – підрозділи Об’єднаних сил мужньо та пильно перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ на лінії бойового зіткнення.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/28/oos-zvedeni-dani-28-kvitnya-2019/