Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 18 квітня 2019

ООС: зведені дані – 18 квітня 2019

Ситуація на лінії зіткнення мала ознаки до певної стабілізації. Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 8 обстрілів, з яких два – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм.

Донецький напрямок

Усі випадки порушення ворогом режиму тиші мали місце тут.

Противник проявляв активність у світлу пору доби – з 07:30 до 19:00.

Так, з автоматичних станкових гранатометів у період з 07:30 до 08:10 були обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Лебединського, а з 13:50 до 14:30 – біля Широкиного.

З опівдня за 20 хвилин окупанти випустили 9 мін калібру 82 мм по наших захисниках Водяного.

Після цього два нетривалих обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися неподалік населених пунктів Новоселівка Друга і Піски.

Ще раз противник обстріляв військовослужбовців Збройних Сил України в районі населеного пункту Піски з 14:35 до 15:00, використовуючи озброєння бойової машини піхоти, автоматичні станкові гранатомети і кулемети великого калібру.

Після 16:00 з боку окупованого Докучаєвська ворог протягом 10 хвилин випустив 2 міни калібру 82 мм та вів вогонь зі станкових протитанкових гранатометів по позиціях наших військ біля Миколаївки.

Крім того, обстріл з озброєння БМП-2 обліковано неподалік Павлополя.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу не було.

Ситуація на лінії фронту сьогодні, 18 квітня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, противник обстрілював підрозділи Об’єднаних сил тричі.

На Луганському напрямку російсько-окупаційні війська близько опівночі зі станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу міста Світлодарськ.

А зранку окупанти застосували ручний протитанковий гранатомет неподалік Кримського.

На Донецькому напрямку після 09:00 в районі населеного пункту Піски ворог використав під час обстрілу станкові протитанкові гранатомети і стрілецьку зброю.

Внаслідок обстрілів одного військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил поранено. Наразі наш воїн перебуває в одному з медичних закладів.

Втрати окупантів в результаті вогню у відповідь з боку Об’єднаних сил уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

У з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ введено т.зв. режим «підвищеної готовності до застосування». Водночас, продовжується виведення підрозділів російсько-окупаційних військ на полігони з розгортанням пунктів управління та облаштуванням польових таборів для довготривалого перебування особового складу в польових умовах.

При цьому посилюється інтенсивність заходів бойової підготовки. Зокрема, з 16 квітня ц.р. розпочато проведення низки командно-штабних тренувань, тактико-спеціальних навчань, у т.ч. комплексних навчань з підготовки диверсійно-розвідувальних груп.

Крім того, російське окупаційне командування, під виглядом участі у заходах бойової підготовки, вперше залучило т.зв. «групи об’єднаних бойових тактичних формувань». До складу зазначених груп включено представників т.зв. «силових структур» та російських окупаційних адміністрацій, які під виглядом тренувань з проведення розвідувально-пошукових дій та боротьби з диверсійно-розвідувальними групами проводять заходи з виявлення серед місцевих мешканців проукраїнськи налаштованих осіб.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/18/oos-zvedeni-dani-18-kvitnya-2019/