Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 13 квітня 2019

ООС: зведені дані – 13 квітня 2019

Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 14 обстрілів, половину з яких – із застосовуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм. Російсько-окупаційні війська випустили по позиціях підрозділів Об’єднаних сил понад 60 боєприпасів заборонених домовленостями 120-х та 82-х мінометів.

Внаслідок ворожих обстрілів минулої доби Об’єднані сили зазнали непоправної втрати – загинув один український військовослужбовець.

Щирі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам Героя. Світла пам’ять!

Двох військовослужбовців з пораненнями доставлено до військових мобільних госпіталів для надання необхідної медичної допомоги.

Майже на кожний обстріл противника наші війська відповідали вогнем.

За даними розвідки, 12 квітня двох окупантів було знищено, трьох – поранено. Також підрозділи Об’єднаних сил знищили бойову машину піхоти БМП-1 противника.

Луганський напрямок

Зазначені міномети противник використав під час усіх трьох зафіксованих у другій половині вчорашнього дня обстрілів.

Зокрема, поблизу Троїцького наші військові з 14:55 до 15:10 нарахували на своїх позиціях 10 розривів мін 120-го калібру.

Неподалік Зайцевого з 17:10 окупанти 45 хвилин вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Міномети 120-го калібру, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, а також кулемети великого калібру противник застосував під час обстрілів опорних пунктів  підрозділів Об’єднаних сил біля Новозванівки.

Донецький напрямок

Окупанти порушили режим тиші 11 разів.

По два рази противник обстріляв позиції українських військ в районі Авдіївки, Опитного та Лебединського.

Так, по захисниках Авдіївки російсько-окупаційні війська ввечері спочатку з боку населеного пункту Мінеральне випустили 6 мін калібру 82 мм, а згодом з боку Яковлівки – 12 120-х мін.

Поблизу Опитного з 06:40 ворог 10 хвилин провокував наших військових вогнем зі стрілецької зброї, а після 21:00 застосував міномети 82-го калібру та великокаліберні кулемети.

Біля Лебединського лунали ворожі гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецька зброя.

Додамо, що ще один випадок використання противником мінометів 82-го калібру мав місце неподалік Гнутового. На обладнаних тут позиціях підрозділів Об’єднаних сил у період з 09:50 до 10:30 розірвалося 6 мін, випущених з боку окупованого населеного пункту Верхньошироківське.

По одному разу з піхотного озброєння у період від початку минулої доби до 15:00 окупанти відкривали вогонь в районах населених пунктів Піщевик, Чермалик, Верхньоторецьке та Новоселівка Друга.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 13 квітня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, відбулося 3 обстріли на Донецькому напрямку.

Захисників Авдіївки після 06:00 ранку ворог обстрілював з протитанкового ракетного комплексу, а з о пів на одинадцяту – зі стрілецької зброї.

В районі населеного пункту Піски з 09:10 до 09:25 окупанти вели вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Наші підрозділи надійно контролюють ситуацію, дотримуючись умов припинення вогню.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/13/oos-zvedeni-dani-13-kvitnya-2019/