Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 01 квітня 2019

ООС: зведені дані – 01 квітня 2019

В останній день березня російсько-окупаційні війська здійснили одну збройну провокацію на приморській ділянці нашої оборони.

З 08:25 окупанти застосовували по оборонних позиціях захисників України в районі Лебединського великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворог вів вогонь з напрямку окупованого села Саханка.

Протягом півгодини підрозділи Об’єднаних сил примусили противника до подальшого дотримання режиму тиші. Наші військові застосовували у відповідь виключно чергові вогневі засоби, без порушення Мінських угод.

Втрат протягом минулої доби у складі підрозділів Об’єднаних сил немає.

Російсько-окупаційні війська продовжують свідомі обстріли населених пунктів на лінії зіткнення

За уточненими даними, 29 по 30 березня обліковано чотири таких обстріли. Два з них – із застосуванням заборонених калібрів озброєння.

За наявною інформацією, 29 березня з 17:25 російські окупанти здійснили декілька пострілів з артилерії 152-го калібру по н.п. Золоте-1. Пошкоджено фасади трьох житлових будинків по вул. Молодіжна та автомобільний шляхопровід.

Також, як повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК), 29 березня, близько 18:00, з напрямку тимчасово окупованого Бетманового збройними формуваннями Російської Федерації із застосуванням АГС та стрілецької зброї обстріляне селище міського типу Верхньоторецьке.

Під час вказаного обстрілу від розриву гранати отримав осколкові поранення обличчя та внутрішніх органів місцевий мешканець 1989 року народження.

Першу допомогу він отримав від військовослужбовців Збройних Сил України, після чого був доставлений до цивільної лікарні, де було проведене оперативне лікування.

30 березня, о 17:40, російсько-окупаційні війська застосували озброєння БМП по н.п. Новолуганське. Внаслідок цього обстрілу пошкоджено будівлі цеху ТОВ «Бахмутський аграрний союз».

Цього ж дня, о 18:30 російсько-окупаційні війська здійснили декілька пострілів з артилерії калібру 152 мм по н.п. Золоте-4. Внаслідок цього обстрілу знищено та пошкоджено декілька житлових будинків по вул. Перша Вільна.

Цинічні дії російсько-терористичних військ ставлять під загрозу життя і здоров’я цивільного населення. Вказане вчергове свідчить про зневажання російськими окупантами норм міжнародного гуманітарного права.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 1 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 1 прицільний обстріл.

З 07:00 ранку ворог розпочав обстріл з гранатометів та стрілецької зброї наших оборонців Кримського. Захисники України застосували у відповідь стрілецьку зброю та протягом півгодини придушили ворожу активність.

На жаль, внаслідок обстрілу отримав поранення один Український військовий. Його евакуйовано до військового мобільного госпіталя, де наразі наш герой отримує необхідну лікарсько-сестринську медичну допомогу.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує утримувати у підвищеній готовності до застосування з’єднання і частини 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Крім того, у райони передових позицій противником виведені спеціально підготовлені підрозділи, які перебувають у готовності одночасно на декількох напрямках обстріляти власні позиції та цивільні об’єкти для провокування активізації бойових дій.

Водночас противником направлено на передові позиції значну кількість знімальних груп, які готові, у разі загострення обстановки, видавати завчасно підготовлені викривлені та неправдиві матеріали за реальні репортажі.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують пильно та мужньо виконувати бойові завдання із оборони України від збройної агресії РФ, та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/04/01/oos-zvedeni-dani-01-kvitnya-2019/