Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 29 березня 2019

ООС: зведені дані – 29 березня 2019

Протягом 28 березня російсько-окупаційні війська здійснили вдвічі менше збройних провокацій на лінії бойового зіткнення, порівняно з попередньою добою. Проте, окупанти знову декілька разів застосовували по оборонних позиціях захисників України міномети.

Втрат внаслідок ворожих обстрілів у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби немає.

Загалом протягом минулої доби ворог здійснив 7 збройних провокацій на лінії бойового зіткнення.

Захисники України адекватно придушували збройну активність російсько-окупаційних військ черговими вогневими засобами. Зазначимо, що під час ведення вогню у відповідь, наші військові дотримуються Мінських угод.

За даними розвідки Штабу ООС, є втрати у живій силі у складі російсько-окупаційних військ.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська двічі вели обстріли наших позицій. Збройні провокації відбулися у другій половині доби.

З 17:30 противник випустив 8 мін 82-го калібру по нашим оборонцям Кримського. Окупанти вели обстріл з напрямку смт Сентянівка. Протягом 15 хвилин підрозділи Об’єднаних сил придушили ворожу активність черговими вогневими засобами.

Окрім цього, чергове порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано вчора в районі Станиці Луганської. О 22:05 з напрямку Миколаївки окупанти вели 10-хвилинний обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Захисники України традиційно дотримувалися тут режиму тиші.

Донецький напрямок

Зафіксовано 5 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ.

Оборонні позиції Об’єднаних сил поблизу Авдіївки двічі перебували під ворожим вогнем. Майже одночасно з близько 12:50, від окупованих н.п. Мінеральне та Яковлівка противник вів вогонь зі стрілецької зброї та підствольних гранатометів.

Пізніше, з 17:10 ворог вів півторагодинний обстріл позицій захисників України в районі Лебединського. З напрямку окупованої Саханки противник застосовував АГС та великокаліберні кулемети.

Також з кулеметів окупанти вели півгодинний обстріл ввечері в районі Опитного.

З близько 22:10 ворог розпочав мінометний обстріл наших оборонців Гнутового. З напрямку села Пікузи окупанти випустили 7 мін 120-го та 82-го калібрів.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 29 березня

Від початку поточної доби станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано 3 прицільних обстріли.

З 10:10 бойові дії протягом години тривали в районі Троїцького. З напрямку н.п. Калинове російські окупанти випустили 10 мін калібру 120 мм, та вели прицільний вогонь з озброєння БМП, гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Захисники України застосували у відповідь чергові вогневі засоби та вели адекватні оборонні дії з метою придушення ворожої збройної активності.

Окрім цього, сьогодні після 10:00 ворог вів обстріли на приморській ділянці нашої оборони.

З напрямку села Пікузи окупанти випустили 4 міни 82-го калібру по наших оборонцях Водяного. А з напрямку від Ужівки противник застосував гранатомети по захисниках Лебединського.

За наявною інформацією, втрат внаслідок ворожих обстрілів у складі підрозділів Об’єднаних сил від початку поточної доби немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ активізувало підготовку з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ до здійснення провокацій напередодні та під час проведення виборів Президента України, у т.ч. із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Зокрема, значно зросла кількість заходів підготовки артилерійських підрозділів до застосування.

При цьому, противник облаштовує додаткові, у т.ч. хибні позиції для проведення демонстраційних дій і введення в оману щодо своїх передових позицій і шляхів висування артилерійських підрозділів з глибини. Водночас на передових позиціях розгортаються додаткові командно-спостережні пункти з обов’язковим включенням до їх складу корегувальників вогню артилерії.

Крім того, з 28 березня ц.р. в окремих підрозділах російських окупаційних військ організовано дострокове повернення військовослужбовців з відпусток та відряджень, особовий склад переведено на казармений стан.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно та мужньо виконують бойові завдання із оборони України та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/29/oos-zvedeni-dani-29-bereznya-2019/