Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 25 березня 2019

ООС: зведені дані – 25 березня 2019

Загалом протягом минулої доби противник застосував заборонені міномети 120-го та 82-го калібрів 4 рази, випустивши по наших позиціях 38 боєприпасів обох калібрів.

На щастя, жоден з цих обстрілів не призвів до втрат серед особового складу підрозділів Об’єднаних сил.

Луганський напрямок

Противник здійснив три обстріли наших оборонних позицій на лінії зіткнення. Водночас, на відміну від попередньої доби, усі ці обстріли російсько-окупаційні війська здійснили із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння і виключно на цьому напрямку.

Зранку, з 07:20 окупанти з боку населеного пункту Золоте-5 випустили 4 міни калібру 82 мм по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних неподалік населеного пункту Золоте-4.

Міномети зазначеного калібру ворог використав і під час вечірніх обстрілів наших позицій в районі Новолуганського та Попасної.

Крім того, поблизу Новолуганського окупанти вели вогонь також зі стрілецької зброї, а біля Попасної – з мінометів 120-го калібру та озброєння бойової машини піхоти.

Ситуація на сьогодні, 25 березня

Від початку сьогоднішньої доби напруга на Луганському напрямку зберігалася, тут російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі.

Обидва обстріли розпочалися синхронно, о 01:20 ночі.

З боку окупованого Калинового противник з великокаліберних кулеметів обстріляв опорний пункт підрозділу Об’єднаних сил у районі Луганського.

Так само із використанням кулеметів великого калібру, а також стрілецької зброї окупанти влаштували 15-хвилинну вогневу провокацію поблизу селища міського типу Новотошківське.

Внаслідок цих обстрілів двох наших захисників було поранено. Наразі вони перебувають у військових медичних закладах.

Підрозділи Збройних Сил України придушили ворожу активність вогнем з чергових засобів та продовжують надійно контролювати ситуацію.

Втрати окупантів уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ посилює систему управління та зв’язку з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей завершується розгортання радіорелейних ліній рівня корпус – бригада (полк) на базі завезених з території РФ новітніх зразків багатоцільових мобільних комплексів зв?язку російського виробництва.

Протягом 21-23 березня ц.р. з використанням елементів удосконаленої системи управління та зв?язку російсько-окупаційних військ на тимчасово окупованій території Сходу України проведені тренування з досягнення гарантованого доведення сигналів оповіщення Південного військового округу ЗС РФ.

 

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/25/oos-zvedeni-dani-25-bereznya-2019/