Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 19 березня 2019

ООС: зведені дані – 19 березня 2019

Кількість обстрілів противником наших оборонних позицій на лінії зіткнення за добу зменшилася до трьох.

За минулу добу внаслідок обстрілів обірвалося життя одного нашого захисника. 

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Підкреслюємо, що на кожен обстріл підрозділи Об’єднаних сил відповідали з чергових вогневих засобів, не заборонених Мінськими домовленостями.

За даними розвідки, протягом 18 березня вогнем у відповідь двох окупантів було ліквідовано та двох поранено. Також знищено дві бойові машини піхоти та дві одиниці військової автомобільної техніки противника.

Луганський напрямок

Усі зазначені прицільні обстріли відбулися тут.

З 06:40 ранку протягом 25 хвилин з боку селища Молодіжне окупанти випустили 10 мін 120-го та 4 міни 82-го калібрів по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Катеринівки.

Також вранці, з 09:55 до 10:20 зі снайперської та стрілецької зброї, а також з великокаліберних кулеметів ворог обстріляв позиції наших військ в районі хутора Вільного.

Тут же, неподалік хутора Вільного, вже після обіду російсько-окупаційні війська протягом майже 50 хвилин вели вогонь з мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Обидва зазначені обстріли противник здійснив з боку окупованого населеного пункту Золоте-5.

Обстановка на 19 березня

Від початку сьогоднішньої доби, станом на 12:00, зафіксовано 2 обстріли позицій наших військ на Луганському напрямку.

В районі населеного пункту Новолуганське з 07:40 до 08:10 окупанти випустили 5 мін 82-го калібру та застосували ручний протитанковий гранатомет.

Одразу після цього розпочався обстріл на ділянці фронту неподалік Новоолександрівки. Тут противник упродовж години вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. Крім того, військовослужбовці Збройних Сил України нарахували на своїх позиціях 14 розривів мін калібру 120 мм.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Ситуація на лінії зіткнення повністю контрольована українськими військовими.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ продовжує інтенсивно поповнювати запаси з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ.

Зокрема, збільшились обсяги постачання з РФ на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей пально-мастильних матеріалів та іншого військового майна через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Водночас, командири частин і підрозділів противника продовжують вимагати від російського командування збільшення обсягів поповнення запасів, насамперед за напрямком тилового забезпечення.

У зв’язку з цим, з 18 березня ц.р. у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ розпочали роботу спеціально створені комісії з метою встановлення обсягів перевищення встановлених лімітів витрат майна тилового забезпечення, у т.ч. пально-мастильних матеріалів. До складу комісій включені представники ФСБ РФ для виявлення фактів нецільового використання та розкрадання військового майна.


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/19/oos-zvedeni-dani-19-bereznya-2019/