Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ООС: зведені дані – 18 березня 2019

ООС: зведені дані – 18 березня 2019

Протягом минулої доби на лінії бойового зіткнення не припинялися збройні провокації з боку російсько-окупаційних військ. При цьому ворог вів інтенсивні мінометні обстріли.

Загалом протягом минулої доби, 17 березня, російсько-окупаційні війська здійснили 10 прицільних збройних провокацій.

Захисники України адекватно застосували у відповідь чергові вогневі засоби та придушили ворожу активність. Зазначимо, що підрозділи Об’єднаних сил не порушують Мінські угоди під час ведення вогню у відповідь.

За даними розвідки Штабу ООС, у складі російсько-окупаційних військ минулої доби є втрати у живій силі.

Із сумом повідомляємо, що вчора російська збройна агресія забрала життя ще одного Українського героя, 1990 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Окрім цього, внаслідок ворожих обстрілів минулої доби отримали поранення різних ступенів двоє наших військовослужбовців. Захисників України евакуйовано до військового мобільного госпіталя.

Луганський напрямок

Окупанти застосовували різні зразки озброєння 8 разів. З них чотири рази під ворожим вогнем перебували наші мужні захисники Кримського.

Близько 12:00 ворог здійснив мінометний обстріл наших оборонців Золотого-4. Протягом 20 хвилин окупанти випустили 10 мін 82-го калібру.

З протитанкових ракетних комплексів (ПТРК) з 12:25 до близько 15:00 противник вів вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новотошківського, та двічі – по оборонцям Кримського.

З близько 16:30 до пізнього вечора російсько-окупаційні війська вели мінометні обстріли оборонних позицій захисників України в районі н.п. Новолуганське та двічі поблизу Кримського. Загалом окупанти випустили понад 20 мін калібру 82 мм.

Окрім цього, гранатомети різних типів противник застосовував з близько 21:00 поблизу Луганського.

Донецький напрямок

Протягом минулої доби зафіксовано 2 ворожих обстріли позицій захисників України.

З 17:15 протягом 25 хвилин наші оборонці Мар’їнки зафіксували розриви 8 ворожих мін 120-го калібру.

Також з мінометів цього ж та 82-го калібрів, а також гранатометів та великокаліберних кулеметів російські окупанти вели тривалий провокаційний вогонь на приморській ділянці. З 19:30 близько двох годин ворог застосовував ці зразки поблизу Водяного.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 18 березня

Від початку поточної доби на лінії бойового зіткнення станом на 12:00 зафіксовано вже 2 прицільні обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

З 06:40 протягом 25 хвилин з напрямку селища Молодіжне окупанти випустили 14 мін переважно 120-го калібру по оборонних позиціях наших захисників Катеринівки.

В районі хутора Вільний близько 10:00 зафіксовано ворожі обстріли з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Захисники України вели адекватні оборонні дії із застосуванням чергових вогневих засобів.

На превеликий жаль, за наявною інформацією у складі підрозділів Об’єднаних сил від початку поточної доби є безповоротна втрата. Внаслідок ворожих обстрілів загинув один наш військовослужбовець 1998 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого героя, а також його бойовим побратимам.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування розширює масштаби залучення цивільного населення окупованої території у Донецькій та Луганський областях щодо участі у заходах з підтримки російських окупаційних військ.

Зокрема, під приводом нібито загрози наступу ЗС України, в рамках мобілізаційних заходів окупанти передбачають задіяти велику кількість місцевих жителів до виконання інженерних робіт на передових позиціях з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у т.ч.  для риття траншей, окопів та обладнання хибних вогневих позицій.

При цьому, за повідомленням ГУР Міноборони України, російським окупаційним командуванням військовослужбовцям передових підрозділів, у т.ч. інженерних підрозділів, чергове місячне грошове забезпечення за січень-лютий ц.р. виплачено без надбавки за виконання бойових завдань і такі виплати не заплановані протягом першого півріччя поточного року.

Підрозділи Об’єднаних сил пильно виконують бойові завдання на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові до будь-яких підступних дій з боку російсько-окупаційних військ.

18 березня, довгих п’ять років тому, Україна понесла першу непоправну втрату внаслідок гібридної агресії Російської Федерації

Попри усі галасливі заяви росіян на усіх рівнях, що вони захопили АР Крим без єдиного пострілу, – ця інформація не відповідає дійсності.

Цього дня, 18 березня 2014 року, під час анексії Росією АР Крим, внаслідок штурму у Сімферополі 13-го фотограмметричного центру Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України, російськими окупантами було вбито на посту прапорщика Кокуріна Сергія Вікторовича.

Український військовослужбовець, який перебував під час штурму окупантів на спостережній вежі автопарку військової частини, загинув від пострілу ворожого снайпера.

Указом Президента України «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність Військовій присязі та незламність духу», прапорщик Сергій Кокурін нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).

Схиляємо голови перед світлою пам’яттю нашого військовослужбовця.

Пам’ятаємо наших героїв!

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

 

http://mediarnbo.org/2019/03/18/oos-zvedeni-dani-18-bereznya-2019/